Avgust na reci Gradac

Avgust na reci Gradac

Avgust na reci Gradac web2

Avgust na reci Gradac

Početkom avgusta posetio sam reku Gradac, nakon malo duže pauze od 4 meseca. Reka prelepa, mala, bistra, a raspoloživih riba za hranu nije bilo baš mnogo, za svaku ribu morao sam se maksimalno potruditi.

Kamperi na sve strane, kupači okupirali svaki vir … ribolovaca najmanje.
Riba se solidno lovila na nimfe dok sam najveći broj riba dobio na strimer, zaista nisu mogle da mu odole i na kraju završio je u čeljustima ogromne pastrmke koja je pokidala najlon i odnela ga sa sobom u dubine. Srećom strimer je urađen na barbles udici tako da ga se riba najverovatnije brzo otarasila. Najmanji broj riba ulovio sam na suve muve što je i opravdano za ovo doba godine kad rojenja skoro i da nema. I lovilo se u periodu kada su temperature prelazile 30 stepeni Celzijusa.

Avgust na reci Gradac web3

U jednom brzaku primetio sam finu ribu kako pokupi nešto s površine. Navezao sam na tipet imitaciju zelenog sedža urađenog na udici veličine 14. Muvu sam par puta provukao kroz zonu u kojoj je se malopre hranila, ali bez uspeha. Kada sam mislio da promenim muvu riba je odjednom iskočila cela iz vode i promašila da pokupi moju muvu. Još par puta sam zabacio na istom mestu i konačno sam je ulovio. Zaista mi je pružila veliko zadovoljstvo, borila se jako dobro. Ribu nisam merio jer mi je pobegla kada sam to pokušao da uradim.

Avgust na reci Gradac web4 Avgust na reci Gradac web1

Inače na Gradcu sam koristio od pribora štap VISION 3Zone 7,6 fita #3, čekrk No Name #3, kanap Vision Attack WF#3 i tipet u zavisnosti od veličine muve 0,14-0,18mm.

Ervin Eko Latović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*