Alternativni materijali

Alternativni materijali

glava tular web

Alternativni materijali
Vezivanje mušica alternativnim materijalom

Unazad nekoliko godina koristim razne silikonske cevčice i kineske silikonske trakice za izradu tela mušica. Imao sam problema da ih napravim tanjim i ovalnim, pa sam ih grejao peglom. Pre nekog vremena video sam na pijaci neki kotur sa rastegljivim materijalom, učinilo mi se upotrebljivo pa sam ga kupio.

 

Materijal web 1

Materijal web 0

Nedugo zatim naišao sam na skalpel sa nožićem za pedikir i odmah shvatio za šta bi bilo dobro da se upotrebi. Jednostavno, pritisnem srednji deo nožića na materijal koji hoću da sečem i povučem.

Alat web1
skalpel sa nožićem za pedikir

Alat web2

U zavisnosti od toga koju debljinu želim, toliko i pritisnem. Rezultati ove radnje su me obradovali. Na ovaj način mogu da pripremim ovalni materijal, a i pljosnati za izradu muva i to na udicama najmanjih veličina.

Ovaj materijal je vrlo zahtevan za rad, poluprovidan je, ako se ne lakira, a proziran ako se lakira. Dovoljno je rastegljiv, a naročito je trajan i postojan tako da se ne oštećuje tokom korišćenja muve. Naročito mi je bilo važno da ga isečem na pola ili tanje, jer se kao ovalni mnogo bolje slaže i rebra su uočljivija. A na isti način sečem i tanje kineske silikonske trake, za sve što mi treba. Može se dobiti odličan material za izradu!

Materijal web 2

Larva kedisa

Ovom prilikom pokazaću samo rad sa prvim materijalom, i to mali i najednostavniji deo. Jednostavno kvalitetnim flomasterom ofarbamo unutrašnji – ravni deo presečenog materijala i navežemo na udicu na koju je već postavljena metalna glava. Mušicu završimo s toraksom koga pravimo od dabinga. Ostalo je jasno!

SBS Tular web1

SBS Tular web2 obojen vitraz bojama
Ako ga farbamo npr.vitražom izgleda ovako!

SBS Tular web3

SBS Tular web31

Evo nekoliko prostih muva urađeno na ovaj način. Može da se radi baš mnogo toga, pa kad budem imao više vremena uradiću još neke.

SBS Tular varijantweb4

SBS Tular varijantweb5

SBS Tular varijantweb6

 

Pozdrav

 

Dragan Tasić

Dodatak: Skalpel za pedikir

Skalpel-44110-pakovanje-5-1 Skalpel za pedikir Skalpel-STERIL-15mm-444115

Loading

2 Comments on “Alternativni materijali

  1. dobardan,

    da li mozete molim vas da mi pomognete, mada moje pitanje nema veze sa ribolovom – trazim cevcice (verovatno silikonske) koje imaju mali precnik savijanja (a da se ne prelamaju) i koje nisu krute. ove rastegljive cevcice koje koristite izgledaju kao da bi mogle biti to sto mi je potrebno. da li biste mogli da mi kazete na kojoj pijaci ste ih nasli ili gde bih mogla da ih potrazim (u beogradu)? veliko hvala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*