Škola mušičarenja u Sarajevu

Škola mušičarenja u Sarajevu

skola_musicarenja_u_g_bistro_bosna_i_hercegovina web

Škola mušičarenja u Sarajevu

Udruženje građana “Bistro” i Fly Fishing klub “Catch&Release” iz Sarajeva, organizirali su 23.04.2011. godine, na rijeci Miljacki, pokaznu vježbu prezentacije mamca “fly fishing” tehnikom (mušičarenje).

Vježba je izvedena pod mentorstvom Mensura Jahjefendića-Meme, prvog EFFA instruktora mušičarenja u BiH, a namijenjena je polaznicima Škole mušičarenja koju će UG “Bistro” i klub “C&R” održati tokom maja mjeseca.

– Za školu je prijavljeno 20-ak polaznika i cilj nam je da ih osposobimo za ribolov ovom jedinstvenom tehnikom. Škola uključuje teoretsku i praktičnu nastavu, a na kraju će polaznicima biti dodijeljene i diplome o uspješno završenoj obuci, riječi su predsjednika UG „Bistro!“, BiH, Adnana Osmanagića.

Škola je organizovana na prijedlog i zahvaljujući Nedimu Drljeviću, Rusmiru Fajkoviću i Suadu Drkiću, članovima Udruženja, koji su donirali 9 kompleta (štap-rola-šnjura), 6 alata i materijal za vezanje mušica.

Planirano je da se ove škole održavaju svake godine u zavisnosti od iskazane zainteresovanosti ribolovaca, a takođe će se, u narednom periodu, s ovom tehnikom upoznati i polaznici „Škole ribolova i zaštite okoline“ koju Udruženje „Bistro!“ organizuje u saradnji sa SOS-dječija sela Bosne i Hercegovine.

C&R club

Video materijal:
https://www.youtube.com/watch?v=lmwOI4qpTkc

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*