Žuta boja kod mušičarenja

Žuta boja kod mušičarenja

Jedna od boja koja se kod mušičarenja koristi je žuta boja u svim svojim nijansama (svetlija, oker, tamnija, …). U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, strune, štapovi, čekrci, oprema, …

U ponudi ima puno materijala u žutoj boji koji se koriste za izradu imitacija (bojeno perje, konac, dabinzi, trake krzna, žica, policelon table, veštački materijali, …)

Ovo je jedna od boja mlađih vezača i spada u tkzv atraktor boje. Ima dosta insekata u ovoj boji, i ribe ih rado uzimaju, a posebno su interesantni žuti detalji na imitacijama u drugoj boji.

Prvi put sam je koristio kao CDC krila kod imitacija jednodnevki i energera. Bio sam malo skeptičan, ali su me rezultati iznenadili. Odlično se vidi na vodi i ribe ih rado grabe. Radio sam i nimfe, te larve i pupe u ovoj boji ili postavljao na njima torax u žutoj boji! Pravio sam policelonske bubice u raznim nijansama žute boje i lepo lovio na njih. Strimere u žutoj boji sam takođe radio i lovio na njih pastrmke, bucove i štuke! Najnovije su imitacije kedis larvi u toj boji – Mopfly na koje su po malo mutnijoj vodi kidisale pastrmke.

Razni materijali:

Insekti:

Imitacije:

Ostale imitacije pogledajte u galeriji.

O žutoj boji:

Jeste li znali da je žuta, boja topline, optimizma, samopoštovanja, te boja koja privlači Vašu pažnju? Zbog toga je većina taksi vozila u svetu žute boje, znakovi upozorenja su žute boje, „smajlići“ su žute boje. Žuta boja se najčešće u svetu povezuje sa pozitivnim emocijama!

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*