Zlatne medalje i ordenje iz Brisela

Zlatne medalje i ordenje iz Brisela

brisel medaljeZlatne medalje i ordenje iz Brisela

RIZ KRAJINA JE UČESTVOVALA NA MEĐUNARODNOM SAJMU ZA INOVACIJE Brussels Innova EUREKA 2009. OD 19-21. NOVEMBRA U BELGIJIi dobila zlatnu medalju i dva ordena

Videti na:

www.brussels-innova.com/Eureka/InventionMerites/2009.aspx

Kao jedno od samo tri preduzeća iz Bosne i Hercegovine, firma RIZ Krajina je dobila nagradu od međunarodnog žirija na Svjetskom Salonu pronalazaka, istraživanja i novih tehnologija „Brussels Innova/Eureka“ – u tri različite kategorije.

•    Zaštićeni znak razlikovanja „RIZ Krajina“ autora Rifata Tahrića je dobio zlatnu medalju sa naznakom.

•    Rifat Tahrić, manager, je nagrađen Ordenom zasluga za stvaralaštvo Brussels EUREKA, II reda – oficir, za doprinos razvoju stvaralaštva u oblasti menadžmenta ekološkog turizma te uzgoja i proizvodnje autohtonih vrsta riba u regionu kandidatovog radnog djelovanja i življenja.

•    Preduzeće RIZ Krajina Bihać je nagrađeno Evropskim Ordenom zasluga za stvaralaštvo III reda-komandor, za doprinos razvoju stvaralaštva ekološkog turizma te uzgoja i proizvodnje autohtonih vrsta riba u regionu djelovanja i rada.

Rifat u Briselu
Sa dodele medalja i ordenja u Briselu. Rifat Tahrić prvi s desna

 

RIZ „Krajina“ i direktor Rifat Tahrić
RifatRifat Tahrić je direktor Bihaćke firme RIZ „Krajina“, koja se između ostalog uspješno bavi i uzgojem ribe, čiji potencijal doseže i preko 550 tona godišnje.
Za njega nagrada u Briselu ima višestruki značaj, na prvom mjestu zaštita znaka i intelektualne svojine, što može rezultirati da lakše realizira plasman ribe na tržište zemalja EU, kao i veliki korak ispred ostalih u razvojnim programima koji bi mogli otvorili nova radna mjesta u okviru Nacionalnog parka Una, pa i šire.

Preuzeto: www.unka.net

Priredio Ivan Korhner

1 Comment on “Zlatne medalje i ordenje iz Brisela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*