Kategorija: Zdravlje i hrana

Džet-leg: Četiri činjenice o putničkoj bolesti za koju nema leka

Džet-leg: Četiri činjenice o putničkoj bolesti za koju nema leka Za one koji često lete na duže destinacije džet-leg nije nikakva novost. Oni su prinuđeni da se često nose sa ovom posebnom vrstom umora i iscrpljenosti. Tako i mušičari koji odlaze na poznate terene diljem sveta imaju ovaj problem.… Ceo tekst >

Vreme je za kuvano vino!

Vreme je za kuvano vino! Dok je vani hladno i pada sneg, vi uživate u kuvanom vinu. Možete kuvati sve tri vrste vina belo, roze i crveno.… Ceo tekst >

Riba za trpezom!

Riba za trpezom! Riblje meso se u ljudskom organizmu svari za 3-4 sata, a meso goveda za 10 i više sati. Kod ljudi koji su uzimali kao preventivu kalcijum i jeli namirnice bogate belančevinama (riba, belo meso) merenja su redovno pokazala najveću gustinu kostiju tokom nedavno završenog istraživanja koje je trajalo tri godine.… Ceo tekst >

Ribe nisu glupe

Ribe nisu glupe Mnogo ribar će reći da su ribe „previše glupe“ zato što su zagrizle njihov mamac. A možda su ipak dovoljno pametne? Nova istraživanja pokazuju da su ribe daleko inteligentnije nego što o njima kaže stereotip.… Ceo tekst >

Kako se vadi krpelj?

Kako se vadi krpelj? (bugarski tekst) Ovih dana maja krpelji su česti i mogu se zakačiti ljudima koji borave u prirodi, posebno nama mušičarima koji se šetamo obalom i po livadama. Oprez! Evo kako ga možete bezbedno skinuti sa sebe uz pomoć neke od ovih metoda… Ceo tekst >

Zašto je riba zdrava?

Zašto je riba zdrava? Zbog svog kvaliteta riba na trpezi treba da se nađe minimum dva puta nedeljno. Pre svega, riba sadrži masne omega 3 kiseline koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih žila, dobar su saveznik u borbi protiv stresa i jačanju pamćenja.… Ceo tekst >

Pčele su uz ljude još od kamenog doba

Pčele su uz ljude još od kamenog doba Međunarodni tim naučnika nedavno je objavio istraživanje u kojem je navedeno da su ljudi koristili pčelinji med i vosak još u kameno doba, pre više od 9.000 godina.… Ceo tekst >

Šta pijemo – šokantni rezultati istraživanja česmovače u Srbiji

Šta pijemo – šokantni rezultati istraživanja česmovače u Srbiji Vodu iz česme rizičnog kvaliteta piju stanovnici 68 gradova Srbije. Voda u tim gradovima sadrži amonijak, huminske supstance, gvožđe, mangan, nitrite, bakterije fekalnog porekla koji mogu biti štetni po ljudsko zdravlje.… Ceo tekst >

Brži i jeftiniji filteri za prečišćavanje vode

Brži i jeftiniji filteri za prečišćavanje vode Naučnici su napravili nano-membranu koja može da izoluje otrovne čestice iz vode brže i jeftinije od postojećih metoda. Ti filteri bi trebalo da postanu dostupni za nekoliko godina. Čista, pijaća voda je osnovno sredstvo za prevenciju bolesti,… Ceo tekst >

Ribe se u Srbiji setimo samo za vreme posta

Ribe se u Srbiji setimo samo za vreme posta Razlozi za malu potrošnju ove namirnice jesu nedostatak navike, neadekvatna ponuda, slab izbor… U toku Božićnog posta, a posebno na Badnje veče, većina građana Srbije pojede bar parče ribe – morske, one iz konzerve, dimljene, slatkovodne…… Ceo tekst >
Top