Riba za trpezom! Riblje meso se u ljudskom organizmu svari za 3-4 sata, a meso goveda za 10 i više sati. Kod ljudi koji su uzimali kao preventivu kalcijum i jeli namirnice bogate belančevinama (riba, belo meso) merenja su redovno pokazala najveću gustinu kostiju tokom nedavno završenog istraživanja koje je trajalo tri godine.… Ceo tekst >

Ribe nisu glupe Mnogo ribar će reći da su ribe „previše glupe“ zato što su zagrizle njihov mamac. A možda su ipak dovoljno pametne? Nova istraživanja pokazuju da su ribe daleko inteligentnije nego što o njima kaže stereotip.… Ceo tekst >

Kako se vadi krpelj? (bugarski tekst) Ovih dana maja krpelji su česti i mogu se zakačiti ljudima koji borave u prirodi, posebno nama mušičarima koji se šetamo obalom i po livadama. Oprez! Evo kako ga možete bezbedno skinuti sa sebe uz pomoć neke od ovih metoda… Ceo tekst >

Zašto je riba zdrava? Zbog svog kvaliteta riba na trpezi treba da se nađe minimum dva puta nedeljno. Pre svega, riba sadrži masne omega 3 kiseline koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih žila, dobar su saveznik u borbi protiv stresa i jačanju pamćenja.… Ceo tekst >