Završeno je prvenstvo Srbije u mušičarenju za 2020. godinu.

Završeno je prvenstvo Srbije u mušičarenju za 2020. godinu.

Prvak je Tihomir Lukić

Ove godine je takmičenje održano u samo 5 kola, na dve reke (Zlotska reka i Đetinja) zbog pandemije izazvane Covid-19.

Prva dva kola održana su za vikend 06. i 07.06.2020. na Zlotskoj reci u mestu Zlot na Istoku Srbije. Nakon dugo odlaganja i skraćivanja kalendara rasporeda takmičenja i lige, prethodnog vikenda 05. i 06.09.2020. održana su tri završna kola Mušičarske lige Srbije na reci Đetinji u Užicu.
Đetinja je već četvrtu godinu za redom takmičarska voda. Ove godine su se na njoj održala tri završna kola lige, a ujedno i borba za medalje. Domaćini su se potrudili da takmičenje bude odlično organizovano.

Po završenom 5. kolu konačni poredak na tabeli je izgledao ovako:

1. Tihomir Lukić
2. Goran Panić
3. Milan Martić

Ove godine su učestvovala 24 takmičara iz deset klubova u Mušičarskoj ligi Srbije.

Prvak Tihomir Lukić
Drugi Goran Panić
Treći Milan Martić

Rezultati nakon 5. (poslednjeg) kola na: http://www.ribolovci.org.rs/images/2020/2020_musica_kolo_5.pdf

Konačna tabela

Reprezentacija Srbije će se birati kasnije na osnovu rezultata od ove i prošle godine

Priredio za Mušičar
Tihomir Lukić, Milan Martić i Ivan Korhner
Tabela sa: www.ribolovci.org.rs

Dodatak: Izveštaj Milana Martića za koji smo dobili dozvolu autora da objavimo

MUŠIČARI I OVE GODINE DONELI PEHAR U POŽAREVAC

07.09.2020.

Nakon silnih odlaganja, prekrajanja i skraćivanja tek prethodnog vikenda (05. i 06.09.2020.) održana su tri završna kola Mušičarske Lige Srbije na reci Đetinji iznad Užica. Raspored Lige ove godine skrojila je trenutna epidemiološka situacija i dobro je da smo uspešno održali takmičenje.

U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca takmičilo se rekordnih 24 takmičara iz takođe rekordnih 10 klubova među kojima i tri takmičara OSR „SMUĐ“, iz Požarevca. 

Takmičare je dočekao idealan vodostaj i fantastični vremenski uslovi – na Đetinji smo ranijh godina obavezno kisnuli, a ovaj put uživali u miholjskom letu. U nedelju ujutru nas je iznenadila mutna voda – neki građevinski radovi u gornjem toku su je skroz zamutili!!! I pored toga ulovljeno je dosta riba. Lepotom su odskakali krupni lipljenovi, a najvećeg od 42,6cm je ulovio Vladimir Marković iz ekipe OSR „SMUĐ“ iz Požarevca. 

Ovogodišnju Ligu obeležila su prvoplasirana 3 takmičara – Tihomir Lukić („Kluba Mušičara“ Beograd) je i pored velikog zaostatka fantastično otpecao Đetinju i pobedio. Goran Panić („No1“ Valjevo) jedan od najmlađih takmičara je mnogima pomrsio račune i završio kao drugi, a Milan Martić (OSR „SMUĐ“ Požarevac) iako jedan od najstarijih takmičara i dalje osvaja pehare – ovaj put za treće mesto. Za sastav reprezentacije Srbije za međunarodna takmičenja u 2022-goj godini sabiraće se rezultati iz ovogodišnjeg i narednog ciklusa.
Takmičari OSR „SMUĐ“ Požarevac nakon velike borbe završili su na 3-ćem (Milan Martić), 6-tom (Aleksandar Mišić) i 9-tom (Vladimir Marković) mestu.

Ekipa „Smuđ“ Požarevac

Ligu 2020 godine krasilo je krajnje neizvesno takmičenje, mala razlika u plasmanima i smene na vrhu tabele. Razlika između srebra i bronze je ½ plasmana!!! Treba istaći i da je došlo do izuzetnog napretka u takmičarskom ribolovu u ovoj disciplini – konkurencija je sve jača, a znanje i nivo svih takmičara sve viši. Sledi Kup Srbije pa polugodišnja pauza zbog lovostaja na pastrmku. 

BISTRO!!!

Milan Martić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*