Završena je Hrvatska Mušičarska liga za 2019.

Završena je Hrvatska Mušičarska liga za 2019.

Prvak Hrvatske je Oliver Šimić

Jesen je i ribolovna sezona bliži se kraju, pa se tako završila i ovogodišnja Hrvatska mušičarska liga. Prema dogovoru šaljem ti kratak rezime ovogodišnjeg natjecanja.

Pa krenimo redom

Prva dva kola održana su početkom četvrtog mjeseca u Ogulinu na rijeci Dobri po hladnom i kišovitom vremenu te velikoj, snježnoj vodi što je rezultiralo dosta slabim ulovom i za mnoge nezadovoljavajućim rezultatom.

Muke su se nastavile na jezeru Golubić kod Knina sredinom petog mjeseca, dva kola održana su po olujnoj buri i ledenoj kiši. Većina natjecatelja nije niti upisala ulov.

Neuobičajena sezona nastavila se početkom šestog mjeseca na rijeci Gackoj kod Otočca gdje su održana slijedeća dva kola. Zbog obilnih kiša vodostaj je bio iznimno visok za to doba godine tako da su natjecatelji na samoj obali stajali do pojasa u vodi na mjestima gdje se u normalnim uvjetima može loviti u tenisicama. Sve ovo dovelo je do toga da se nakon prvih 6 kola nekoliko natjecatelja odvojilo od ostalih, a bodovna razlika između prvog i šestog mjesta iznosila je samo 7 bodova.

Tijekom ljeta napravili smo dužu pauzu, a posljednja dva kola održana su u nedjelju 29.09.2019. po lijepom i uglavnom sunčanom vremenu na prekrasnoj rijeci Kupi uzvodno od Broda na Kupi. Vodostaj je ovaj put bio nizak, gotovo idealan, voda bistra i ribolov dosta težak, ali oni najspretniji i najsretniji i ovaj put su se iskazali.

Prvak Hrvatske 2019. godine je Oliver Šimić, član ekipe Ogulin 2. Ekipni prvak je ekipa Ogulin 2 u sastavu Oliver Šimić, Miroslav Katičić, Jozo Vrbić.

Krajnja tabela sa svim kolima
Oliver Šimić, 1. mjesto
Miroslav Katičić, 2. mjesto
Zvijezdan Radočaj, 3. mjesto

Šaljem ti i ostale rezultate, a fotografije koje želiš objaviti slobodno skini sa facebook stranice Hrvatska mušičarska liga https://www.facebook.com/pg/Hrvatska-mu%C5%A1i%C4%8Darska-liga-785602191628919/photos/?tab=album&album_id=1155341951321606

Do slijedeće natjecateljske sezone srdačan pozdrav!

Marinko Puškarić

Dodjela priznanja i pehara na posebnoj svečanosti, krajem godine u HŠRS.

Marinko Puškarić,
Povjerenik Hrvatske mušičarske lige

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*