Zašto Gamakatsu udice?

Zašto Gamakatsu udice?

Pre 20 000 godina, pronalazak udice za ribolov označio je početak ribolova. Prve udice su bile izrađene od drveta ili kostiju. Kako se tehnologija poboljšavala, tako su se poboljšavala i udica. Zapisi pokazuju da su bakarne udice pravljene u Banchenu pre 7000 godina, a veštačke mušice su se koristile u Egiptu pre 4.000 godina. Ribolov je bio i popularan oblik zabave u drevnoj Kini.

Mušičarska udica F11-2SH

Danas su moderni materijali i tehnike izrade rezultirali u stotinama stilova izuzetno kvalitetnih udica, dizajniranih za specifične vrste ribe i metode ribolova.

Izrada savršene ribolovačke udice

Metode koje se koriste u stvaranju Gamakatsu® udica čine ga superiornim u odnosu na sve ostale marke. Prvo, koristi se samo najkvalitetniji visoko ugljenični čelik, što eliminiše bilo kakvu grešku u strukturi čelika koja može oslabiti udicu. Drugo, Gamakatsu® ima najnapredniji sistem za kaljenje na svetu. Svaka udica se termički obrađuje u zavisnosti od vrste udice, njene veličine i namene. Ovim postupkom nastaju udice koje su super jake, ali ne i krte. Izuzetno je teško postići ravnotežu između snage i elastičnosti, trebalo je mnogo godina da Gamakatsu® usavrši ovaj proces. Konačno, što je možda i najvažnije, postupak oštrenja je najmoderniji na svetu i rezultira savršeno konusnom tačkom koja je izuzetne oštrine i teško se tupi.

GAMAKATSU J20-B JIG NYMPH HOOKS
Gamakatsu mušičarske udice C12, F11, F11-2SH i F15

Kvalitet Gamakatsu® udica za ribolov

Gamakatsu® udice su kamen temeljac kompanije Gamakatsu® i poznate su širom sveta. Materijal i tehnologija čine ove udice superiornim u odnosu na sve druge brendove. Kompanija Gamakatsu® je u saradnji sa proizvođačem materijala razvila materijal visoko ugljenični čelik specijalno namenjen za proizvodnju udica za ribolov. Ovaj materijal ne samo da sadrži veći procenat ugljenika, već ima i vrlo malo nečistoća. Kao rezultat, Gamakatsu® je stekao poverenje ribolovaca širom sveta. Vek udice za ribolov meri se oštrinom, tvrdoćom i granicom elastičnosti. Kako bi maksimalno iskoristio visoko ugljenični čelik, Gamakatsu® je razvio jedinstveni elektronski proces kaljenja koji omogućava kaljenje sa visokim stepenom kontrole i stabilnosti. Kao rezultat toga, Gamakatsu® je u stanju da konstantno proizvodi kvalitetne, izuzetno oštre udice u velikim količinama. Zbog ove inovacije Gamakatsu® je osvojio veliki tržišni udeo proizvodnje udica u Japanu.

Sa: https://www.sportskiribolov.co.rs/zasto-gamakatsu

Priredio za objavu na Portalu Mušičar Ivan Korhner
Foto: Sportski ribolov i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*