Začarana reka – Hinatuan

Začarana reka – Hinatuan

Hinatuan_enchanted_river

Začarana reka – Hinatuan!
Niko ne zna gde izvire

Jedna je od najpopularnijih reka na Filipinima i mnogobrojni turisti je svakodnevno obilaze i u njoj se kupaju, ali niko ne zna gde ona nastaje!

Hinatuan je reka na ostrvu Mindanao na Filipinima koja se uliva u Tihi okean. Reka je takođe nazvana „Začarana reka“ od strane mnogih meštana i turista. Taj naziv je dobila kao reka čiji je izvor nepoznat!

Page-Post-Header_Hinatuan-670x300

Zbog blizine mora, neki veruju da je ova idila nastala kada je morska voda, koja je tekla kroz duge tunele i pećine duboko ispod zemlje – u proleće izbila na površinu.
Sa svojim mirnim vodama, palminim drvećem i prirodnim bazenima, ova idilična reka na Filipinima ja ništa drugo nego raj. Sa dubinom od 25 metara, ovo mesto je vrlo popularno za plivače i ronioce.

Enchanted.River.Hinatuan.original.6619
Uz brojne ribe i druga stvorenja koja žive u ovim dubokim vodama, područje je popularno za ronioce i istraživače. Osim toga, meštani kažu da niko nije uhvatio ribu u reci, bilo ručno ili kopljem. Kažu da je plavkasta boja koju ima, rezultat njene dubine i promene providnosti vode tokom dana. Oko podneva, voda postaje još providnija i još lepša.

8565673234_b6ab2b858e_c

Zbog dubokih voda i stena između kojih se roni, turisti putuju kilometrima samo kako bi se kupali u ovoj gotovo u potpunosti providnoj vodi. A, ako plivanje nije vaša stvar, područje se može posmatrati sa obale odakle mogu da se vide mostići koji okružuju ivice vode.
Pogledajte kako izgleda podvodni snimak ove predivne reke:

https://www.youtube.com/watch?v=e2Ma9LHYTbI

Izvor: HIZU Planeta/Zanimljivosti, nauka, priroda /
http://www.prva.rs/zivot/putovanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*