Zabrana ribolova u vodama HNK

Zabrana ribolova u vodama HNK
karta HNK webZabrana ribolova u vodama HNK
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), donijelo je dana 19.02.2010. godine, Naredbu o privremenoj zabrani ribolova na sve vrste riba i drugih životinja koje žive u ribolovnoj vodi na prostoru HNK, odnosno na ribolovnom području „HERCEGOVAČKO – NERETVANSKO“ i svim ribolovnim zonama unutar navedenog područja.

Kako za navedeno ribolovno područje – ribolovne zone nije dodijeljeno ribolovno pravo, nitko nije ovlašten izdavati ribolovne dozvole.

Svako organiziranje ribolova, lov riba – ribolov na ribolovnom području „HERCEGOVAČKO – NERETVANSKO“, smatrat će se ribolovom bez ribolovne dozvole, što je kažnjivo u skladu zakonske regulative iz oblasti slatkovodnog ribarstva. Svaki lov ribe – ribolov, u vrijeme zabrane ribolova na  ribolovnom području „HERCEGOVAČKO – NERETVANSKO“, je protuzakonit ribolov i kažnjiv je u skladu zakonske regulative iz oblasti kaznenog prava. Nadzor nad provedbom ove Naredbe vršit će poljoprivredna inspekcija i ovlaštene službene osobe tijela policije F BiH, svatko u okviru svoje nadležnosti u skladu važećih zakonskih propisa. Naredba stupa na snagu danom donošenja. Naredba je dostupna i na web stranici Vlade HNK.

Pogledati na www.vlada-hnz-k.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*