Vreme je za kuvano vino!

Vreme je za kuvano vino!

Dok je vani hladno i pada sneg, vi uživate u kuvanom vinu. Možete kuvati sve tri vrste vina belo, roze i crveno.

Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom, na primer.

 

Potrebno:
– dve kašike šećera
– 2 dl vina
– 0.5 dl vode
– kašičica cimeta
– karanfilić po ukusu

Priprema:
Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.

Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Autor: mondo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*