Vlada o klimatskim promenama

Vlada o klimatskim promenama

Oliver_Dulic_0015

Vlada pokreće niz akcija za edukaciju građana o klimatskim promenama

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić najavio je danas da će Vlada pokrenuti niz akcija koje će imati za cilj buđenje svesti građana o klimatskim promenama i globalnom zagrevanju. Dulić je tokom posete Karavanu klimatskih promena, postavljenom na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, istakao da država subvencijama mora da stimuliše proizvodnju energije koja dolazi od obnovljivih izvora.

Srbija nije snažna ekonomska sila i emiter ugljendioksida i ostalih gasova, ali mi kao građani moramo da uradimo puno da probudimo svest o tome koliko je važno učestvovati u izmeni energetske strukture i šta se sve štednjom energije može učiniti za planetu, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, ljudi u svakodnevnom životu mogu da učine mnogo toga kako bi sprečili topljenje leda i nestanak ugroženih životinjskih vrsta.

Postoji više praktičnih saveta o tome kako svi možemo da učestvujemo u akciji koja se zove spasavanje planete, naveo je on i upozorio na to da je situacija, što se tiče klimatskih promena, alarmantna.

Karavan klimatskih promena deo je nedavno pokrenute kampanje “Globalno zagrevanje je i lokalni problem”, koju su organizovali Mladi istraživači Srbije i globalna organizacija za zaštitu prirode WWF. Karavan je dosad obišao Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku, a planirana je poseta svim zemljama regiona, dok će u Srbiji karavan obići Suboticu i Novi Sad.

Izvor: Internet prezentacija Vlade Srbije

Loading