Vikend na Đetinji

Vikend na Đetinji

Rekao sam sebi, „Ovaj vikend kao i svaki moram da provedem u ribolovu“. Odlučio sam da odem na Đetinju da nimfarim u kanjonu od poteza “Crveni tunel”.

Đetinja

U ribolov sam prvi dan otišao sam, a kasnije mi se pridružio moj drug Bojan Jakovljević. Taj dan sam prošao sa 4 uhvaćena lipljana. Najveći su bili 42 i 41cm, dva oko 35-36cm i par manjih pastrmki. Ribe su se baš lepo borile i u kanjonu je bilo predivno za nekih 4h pecanja.

Autor sa lipljanom od 42cm
41cm
Lipljani

Sledeći dan sam išao sa mojim drugarom Ivanom Bakićem. Počeli smo ribolov malo niže nego juče i prošli smo sjajno! Ja sam imao 25 pastrmki, a Baka oko 30.

Ivan Bakić

Pribor i oprema: Od Nimfi sam najviše koristio zeca i kamenjarke na veličini 12# i 14# koje pravi moj drug Rade Obrenović, a od pribor štap NextTackle LL Nymphing #3 uparen sa čekrkom Fil Fishing Galant 5/6 (sa plitkom špulnom) i kineskim kanapom 2# na koji sam vezao sistem za Czech Nymphing sa predvezom 0.12mm.
Ribe su baš lepo uzimale i uglavom su se nalazile u sredini brzaka ili početku nekog vira!

Lepo smo lovili pastrmke potočare u Đetinji

Sve ribe su naravno posle slikanja vraćene nepovređene sa imitacija koje su urađene na barbless udicama u našu Đetku (Đetinju).

Uslovi na Đetki su uglavnom povoljni, ali preporučujem da makar imate čizme do kuka da bi se prešlo na nekim mestima, kao i zbog zmija, za svaki slučaj! Na Đetinji važi Republička dozvola (godišnja je 7.000dinara ili dnevna koja je 1.000dinara), bez ikakvih doplata, na celom toku do 500m ispod brane Vrutci. Od mesta Sunčani Vir do lokaliteta Staparska banja je spin revir gde mogu da love varaličari i mušičari zajedno, a od Staparske banje pa uzvodno do 500m ispod brane Vrutci je samo fly revir. Dole ispod Sunčanog vira je deo van revira gde mogu da pecaju varaličari, mušičari i ovi što jure krkušu i klena drugim tehnikama.

Kretanje kroz kanjon je pristupačno i ide se putem gde je nekad prolazila stara pruga.
Ulazak auta u kanjon je vremenski ograničen u određenim vremenskim periodima koji su naznačeni na tablama na ulasku u kanjon!
Đetka je solidno bogata ribom i u njoj ima pastrmke, mladice i lipljana.

Redovna potočara iz Đetinje

Pozdrav od Alasa sa Đetinje

Ivan Filipović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*