VII Izložba veštačkih mušica

VII Izložba veštačkih mušica

Izlozba u nisu webVII Izložba veštačkih mušica i Takmičenje u vezivanju veštačkih mušica, Niš 2010.

Organizator: Mušičarska sekcija U.S.R. Nišava – Niš

Mesto: Klub Pravnog fakulteta, Trg Kralja Aleksandra 11, Niš

Vreme: subota, 20. februar 2010. od 10 do 15 sati.

Program: Izložba, Takmičenje, Promocija knjige “Priče o mušicama”, Radionica mušica

IZLOŽBA

Svaki izlagač će imati izložbeni pano sa fotografijama mušica, koje će na njemu biti izložene. Organizator će slikati, napraviti fotografije i izložiti ih. Izlagači šalju mušice poštom do 14. II 2010., na adresu USR “Nišava”, Ulica Jug Bogdanova 12, 18000 Niš. Izložene mušice se kasnije vraćaju vlasnicima.

Promena u odnosu na ranije Izložbe je u tome da se mušice izlažu uveličane, na kvalitetnim fotografijama, što će omogućiti posmatračima da ih mnogo lakše uoče i posmatraju.

 

TAKMIČENJE

Kategorije:

1. Suva muva

2. Nimfa

3. Strimer

 

Imitacije će putem fotografija i Interneta ocenjivati i međunarodni žiri u sastavu Roman Moser (Austria) i Hans van Klinken (Holland).

Uz takmičarske muve potrebno je dostaviti i podatke o izradi, koji će pomoći žiriju u proceni. Svaki učesnik može prijaviti jednu muvu u svakoj od kategorija. Nije obavezno učešće u sve tri kategorije. Takmičari takođe šalju svoje mušice do 14. II 2010. na adresu USR “Nišava”, Ulica Jug Bogdanova 12, 18000 Niš.

I u takmičarskom delu postoji bitna razlika u odnosu na prethodna takmičenja. Takmičarske mušice će biti posebno predstavljene uz detaljan opis i fotografije iz više uglova. U našem žiriju će po prvi put učestvovati vrhunski evropski poznavaoci vezivanja mušica. Ovog puta oni će biti sa nama putem Interneta. Uvažena gospoda, Hans van Klinken i Roman Moser će iz svojih udobnih fotelja pregledati i oceniti mušice. Ovi priznati poznavaoci naše veštine oduševljeno su prihvatili poziv organizatora.

Organizatori će učesnicima pomoći u svemu. Mi ćemo fotografisati mušice, pomoći im da upotpune detalje o izradi i obezbediti sve ostalo što je potrebno za opušteno učešće u ovoj manifestaciji.

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “PRIČE O MUŠICAMA”

U okviru programa biće predstavljena nova knjiga poznatog autorskog tandema Grubić – Panić. Knjiga upravo izlazi iz štamparije, tako da je njen sadržaj tajna, koju ćemo tek otkriti.

RADIONICA MUŠICA

Za vreme Izložbe, preselićemo deo opreme iz Mušičarske radionice niške sekcije mušičara. Na jednom velikom stolu biće pričvršćene stege, rasveta i dosta pribora, alata, udica i materijala za vezivanje mušica. To će nam biti pri ruci da odmah napravimo neku muvu, dok pričamo o njoj tokom petosatnog programa. Preporučujem učesnicima da za svaki sučaj ponesu i ponešto svojih materijala i naprave neku svoju muvu. Pretpostavljam da će nam i pobednici takmičenja uživo napraviti neku mušicu.

POZDRAV

Mušičarska sekcija USR “Nišava” poziva sve mušičare i vezače mušica da učestvuju u ovoj manifestaciji. Neka se oni koji su uspešni u ribolovu i za stegom ne ustručavaju da svoje mušice izlože i prijave za ocenjivanje.

 

Obećavam dobru mušičarsku zabavu,

Predsednik Mušičarske sekcije USR “Nišava”,

Ivan Ranđelović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*