Ventilator za pazuhe

Ventilator za pazuhe

ventilatori-za-pazuhe web

Ventilator za pazuhe

Poslednjih nekoliko dana uživamo u osveženju ali ne zadugo. Najave meteorologa kažu da nas opet čeka prava letnja žega. I dok većini prija sunčanje u kupanje na Štrandu i bazenima ne možemo reći da je osećaj slivanja znoja niz telo prijatno iskustvo. E sad se i toga možete rešiti.

tehnoznojZnate onaj osećaj kada se u momentu najveće vrućine recimo vozite u gradskom prevozu i polako se pretvarate u baru od količine znoja koji vas obliva?

Zaposlenima u japanskoj kompaniji Tanko isuviše je dobro poznat ovaj problem, tako da su smislili rešenje za njega – ventilatore za pazuhe.

Reč je o uređaju koji se kači na rubove rukava i omogućava cirkulisanje vazduha oko pazuha. Oni koji nose odeću dugih rukava mogu da zakače ventilatore na kragnu košulje ili čak unutrašnji deo pantalona kako bi rashladili međunožje.

Uređaj koristi dve AAA baterije, koje obezbeđuju između 5 i 9 sati hlađenja, u zavisnosti od tri brzine na koje je moguće podesiti ventilatore. Takođe je moguće napajati ga energijom putem USB konektora.
Jedino što nije poznato jeste količina buke koju ovo pomagalo proizvodi. Cena jednog para neobičnih ventilatora iznosi 3800 jena, odnosno oko 3985 dinara.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*