Veliki bolen na malu nimfu

Veliki bolen na malu nimfu

Danas mi je prijatelj Karlo Zadravec iz Varaždina, koji trenutno živi i radi u Zagrebu, poslao fotografije izuzetnog ulova bolena na moju nimfu na udici #16. Karlo je na Savi kod Jaruna u Zagrebu pokušavao prevariti mrenu na sve moguće nimfe, ali bezuspješno.

Pred sumrak je na površini vode u plićaku primjetio trag na vodi koji je svojim leđima pravio poveći bolen. Nakon precizne prezentacije sićušne nimfe ispred traga, riba je uzela istu nakon čega je uslijedio nezaboravni dril koji je potrajao gotovo 20 min ispričao je Karlo.

Riba je savladana sljedećim priborom: Štap Maximum catch camo #5, traveler, od sedam dijelova; rola Byron #5/6; Žnora #5 i Predvez 0,16mm

Nakon fotografiranja riba je puštena. Nije izmjerena, ali u usporedbi sa štapom vjerojatno je dužine oko 70cm.

Nimfa na koju je ulovljen

Karlo se mušičarenjem počeo baviti tek prije nekoliko godina, a u svojoj je kratkoj karijeri, slušajući savjete nas starijih mušičara, uspio uhvatiti gotovo sve vrste salmonoidnih i ciprinidnih vrsta riba i to zavidnih dimenzija kakve neki mušičari ne uhvate kroz čitavu ribolovnu karijeru. Šaljem vam nekoliko fotografija njegovih ulova na mahač.

Klen
Šaran
Deverika
Bas
Potočna pastrva

Šta drugo reći nego BRAVO KARLO!!!

Poslao Danijel Vrbanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*