Velika žuta kamenjarka – Škotska

Velika žuta kamenjarka – Škotska

Velika žuta kamenjarka – Škotska

Bilo rojenje kada sam bio zadnji put na vodi velikih žutih kamenjarki. One su ovdje žutog tijela i padale su po meni i na mene. Imaju 7-8 cm. Svega mi ne možeš ti to ni imitirati, koliko je to veliko.

Velika žuta kamenjarka – Škotska

Da je malo opišem

Ona je žuta odozdo, a odozgo crna. Krila na maslinasto i na glavi tamno maslinasta, a kad prelazi s leđa na stomak iz crne naglo preko neke maslinasto tamne zelene prelazi baš u jarku žutu.

Evo kako sam je ja napravio od onoga što imam od materijala: namotao sam na udicu žuti dabing od foke i crnim flomasterom odozgo obojio, a prvo ide ovaj palmer koji je maslinast – ma ne znam ja to uslikati dobro, a na glavi je crni pijetao, a tamno maslinasta foka. Krila sam radio od jelenje dlake (elk). Ovi biotsi od guske su žuti, a bolji bi bili maslinasto zeleni, ali nemam. Koristio sam crni osnovni konac.

Kada sam na vodi bacim svaku koja na mene padne, ali nisam još vidio da je pastrmka zvekne. Čudi me to, jer je to njoj zalogaj!

Ma ne može ti se ovdje njoj prići bar ne onoj pravoj. Ne možeš ti dobaciti nigdje još ja uz vodu idem, sve uz kraj, pokušavam ne gaziti, ma nema šanse je prevariti, a ima ih. Samo tamo gdje je jak brzak i voda lomi, tu je nećeš prepasti. To mene čudi dole kod vas na rijekama kad lovite. Gledam vaše slike i meni nije jasno da ti možeš onako gaziti po vodi, a da ona „gas ne uhvati“ – pobjegne. Hajde da je to neka ogromna rijeka, pa riba se ne boji, ali na ovim riječicama, neshvatljivo mi je to. Ovdje blizu nje progaziš na 15 metara, i ta riba se neće tu vratiti 3 dana. Lovio sam ja i na takvim mjestima u Tidaholmu u Švedskoj, progazi uhvatiš i nakon 20 minuta na tom istom mjestu ribu, ali to ne može na divljoj vodi – ma nema šanse. Bio je Jovan i vidio je 24 sata čekaš da izađe da joj priđeš s leđa i jel’ je prepadneš idi slobodno kući spavati, tu prevariti nećeš dugo!

Bistro!

Jasenko Trokić – Troka

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*