Uvodnik Mušičara broj 3.

Uvodnik Mušičara broj 3.

Uvodnik 3 web„Gledajmo napred!“

Pred vama je treći broj Mušičara. Obim lista je ostao isti kao kod drugog broja (ukupno 60 stranica). Od promocije na Ribniku (BiH), i niza prezentacija do danas, list Mušičar je naišao, za ova četiri meseca, na dobar prijem, uz veliko odobravanje mušičara.
U protekla dva meseca se puno toga izdešavalo, a redakcija je bila gost i aktivni učesnik na više mesta. Bili smo na velikom EFFA mitingu u Ribniku. Evo već drugu godinu za redom, na prelepom Ribniku, organizuje ga veoma uspešno kompanija LTG iz Banja Luke uz pomoć i učešće eminentnih članova EFFA – e.
Ove godine je učestvovalo pet EFFA mastera i isto toliko basic instruktora iz nekoliko evropskih zemalja.
U radnu posetu u Sloveniju sam išao sa dopisnicima. Bili smo gosti RZS, a domaćin nam je bio sekretar Marko Koračin. Tamo smo ujedno prezentovali list. Prijatelji iz Slovenije su veoma zadovoljni izgledom i sadržajem lista. Pored prezentacije malo smo lovili na njihovim predivnim i bogatim vodama. Na sebe su preuzeli da njihova RD obaveste o listu. Saradnik, Saša Bencun – Rokafly, je dobio zaslužene nagrade za osvojena visoka mesta na otvorenom prvenstvu Slovenije u vezivanju veštačkih muha. Uspostavili smo dobar odnos sa Igorom Holly – jem urednikom lista Ribič i Bente Holgerom urednikom lista Fisch&Flieuge. Naši saradnici i dopisnici su bili na svim kolima mušičarskih liga u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te nekim revijalnim takmičenjima. Čitajte izveštaje sa takmičenja. Poseban izveštaj imamo iz Španije sa Evropskog prvenstva u mušičarenju, koji su pripremili selektor BiH, Igor Gromilić i reprezentativac Hrvatske, Miroslav Katičić. Oni su sa lica mesta slali izveštaje.

U listu smo pisali o raznim temama iz oblasti mušičarenja, turizma i ekologije. Lepe reportaže sa raznih terena, lična iskustava i stavovi o temama vezanim za mušičarenje, više foto – stripova za pravljenje muha i prelepih slika riba i vaših ulova.

U naredna dva meseca ima puno događaja; u julu je na Krušnici (BiH) prezentacija Sameo opreme za mušičarenje, takmičenja i kupovi u mušičarenju se trebaju privesti kraju, na sve strane… Idu i godišnji odmori. Skoro svaki vikend se negde na prostoru ExYU nešto dešava. Pozivaju nas da budemo na susretima, druženjima, takmičenjima, prezentacijama i da aktivno učestvujemo na njima. Teško je to sve postići. Trudićemo se da sve ispratimo.

Nemojte dozvoliti da sezona prođe, a da niste bili na vodi. Iskoristite godišnji odmor, pa se oprobajte u mušičarenju na moru ili jezeru. Ima i tamo atraktivnih riba koje se mogu prevariti na veštačku muhu. Štap u ruke, prsluk na leđa, waders na noge i na vodu! Pridržavajte se ribolovačkog KODEKSa i uživajte! Probajte da nekoga iz vašeg okruženja naučite da mušičari. Neka to bude vaš doprinos. Slikajte i pišite! Rado ćemo objaviti vaše priloge. Gledajmo napred! Radimo na tome da nam reke i obale budu čiste, da radosni idemo na njih i šetamo njihovim obalama. Družite se! Bistro!

Vaš urednik

Loading