Umro je Trajko!

Umro je Trajko!

In memoriam Trajko Božinovski 1952-2023

Napustio nas je Trajko Božinovski veliki entuzijaista i majstor za izradu veštačkih mušica koji je bio daleko poznat. Takođe je bio saradnik i dopisnik lista Mušičar i kasnije Portala Mušičar iz Makedonije.

Upoznao sam ga pre 4 godina po preporuci kolege mušičara. Prvo sam uzimao i kupovao od njega mušice, a tek posle, na moj zahtev, zamolio sam ga da me nauci nesto oko pravljenja mušica. Tako je počela moja obuka korak po korak i Trajko me je uputio u svet izrada mušica i mušičarenja u koje sam se jako zaljubio.

Trajko i Ertan

Trajko je ostavio veliki trag o mušičarenju u Makedoniju i šire. Volio da pomogne i da nauci ljude da motaju mušice. Bio je čovek velikog srca i bio i ostao entuzijasta do zadnjega dana. Pisao je za mnoge časopise i učestvovao u emisijama o ribolovu. Dao mi je na poklon dok sam učio dva broja lista Mušičar. Rekao sam svaku ribu koju ću da uhvatim biće posvećena njemu. Njegova škola i dela se nastavljaju dalje.

Na skupu mušičara Klub Matka 2015.
Trajko je bio u emisiju Lovecko oko na programu Lov i Ribolov

Slava ti Trajko

Ertan Ibraim Redžepagić

Dodatak urednika Portala Mušičar: Iznenadila me ova tužna vest kada su mi javili da je umro Trajko. Bio je naš saradnik i dopisnik iz Makedonije. Poslao nam je nekoliko priloga o izradi muha i istoriji mušičarenja na našim prostorima.
Poslednji pozdrav Trajko. Počivao u miru. Iskreno saučešće porodici, rodbini i prijateljima.
Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*