Ulovljena najveća zlatna riba na svetu

Ulovljena najveća zlatna riba na svetu

Britanski ribolovac Endi Heket je uspeo da upeca jednu od najvećih “zlatnih ribica” na svetu na pecanju koje se održavalo u Francuskoj. Ribolovac Endi uspeo je da uhvati mnogo veću verziju “zlatne ribice” za sajamsku nagradu .On je uspeo da upeca jednu od najvećih na svetu tešku više od 30kg (67.4 libre)!

Neuhvatljiva riba, poznata kao šargarepa (carrot) po svojoj narandžastoj boji, ubačena je na jezerima Bluewater Lakes u Šampanji u Francuskoj. Ubačena je u jezero pre 20 godina i od tada se pokazala kao neuhvatljiva riba.

Endi Heket (Andy Hackett), iz Kiderminstera u Vusterširu iz Velike Britanije proveo je 25 minuta boreći se da upeca ovu džinovsku ribu. To je hibridna vrsta šarana i koi šarana, i smatra se da je druga najveća ikada ulovljena.

Ovaj 42-godišnji ribolovac je rekao: “Uvek sam znao da je šargarepa unutra, ali nisam mislio da ću je baš ja uhvatiti! Znao sam da je to velika riba kada je uzela moj mamac i počela da se otima levo desno i gore-dole. Onda je izbila na površinu od mene na nekih 30 -ak metara i video sam da je narandžasta” prenosi Gardijan

“Bilo je sjajno uhvatiti ga, ali je to bila i čista sreća.”

Hackett nakon što je pozirao i slikao se sa ogromnom zlatnom ribicom od 30kg ribicu ponovo ju je vratio u vodu.

Menadžer ribarstva Džejson Kauler je rekao: “Šargarepu smo stavili pre oko 20 godina da bude nešto drugačije za kupce – ribolovce koji pecaju. Od tada je rasla i rasla, ali nije izlazila često na površinu.

Ona je uvek bila neuhvatljiva “zlatna ribica”.

Izvor: https://zanimljivostidana.com/zanimljivosti/britanac-upecao-najvecu-zlatnu-ribicu-od-30-kilograma.html
Priredio za Portal Mušičar Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*