Ulov kapitalne potočne pastrmke u Drini

Rijeka Drina početak lova i otvor

Potpuno novi režim na Drini – C&R. Ujedno je taj dan bio otvor ff staze „gradska zona“ Goražde. Taj dan lovili smo lijepo potočare. Bilo je pravo zadovoljstvo loviti. Par dana poslije dolazim na vodu i bacam strimera na udici #10 vlastite izrade.

Strimer na #10

Zastoj strimer je stao, blaga kontra i skok  ribe iz vode. Bio je to znak za početak borbe Drinske nemani. Borba je trajala vječno, čini mi se, u tom trenutku samo ona i ja. Borba dva titana, ona za svojom slobodom, a ja za trofej. Pokušala je na sve načine da se oslobodi. Bilo je iskakanja, jakih bjegova, do zavlačenja pod stjenu. Bio sam strpljiv i polako, ali sigurno zamarao, dok nije došla na blizinu od 1.5 metar. Tada se podigla na površinu k’o podmornica.
Drhtao sam i divio se u istom trenutku – prava ljepotica, a tako divlja da sam je nazvao Drinska neman. Prišla je meni, kao da se predala na milost i nemilost mojoj savjesti. Uhvatio sam je iznad repa i podigao. Bila je prekrasna, prava ljepotica brzaka. Čuo sam aplauze sa mosta i čestitke. Par slika i brzo puštanje.

Puštanje kapitalne potočare nazad u Drinu

Zaslužila si život svojom borbom i što si mi uljepšala dan. Rekao sam tiho do sledećeg susreta ljepotice Drine.

Kenan Adžem

One comment on “Ulov kapitalne potočne pastrmke u Drini
  1. Maksim kaže:

    Svaka cast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*