Trofejna potočna pastrmka 62cm Zoran Šakić

Trofejna potočna pastrmka 62cm Zoran Šakić


Ulov Zoran Šakić Joja na rijeci Lašvi na mušičarskoj stazi LT dana 04.09.2022. C&R!
Vrijeme je poluoblačno i idealno za ribolov, pa sam odvojio 2 sata na mušičarskoj stazi da pokušam uhvatiti koju veću pastrmku čije sam pozicije snimio u prethodnom ribolovu.
Prethodnu noć sam pripremio nekoliko nimfi maslinastog tijela na udici br. 16. Na vodi me dočekao kolega Vlatko, pa smo zajedno krenuli u vodu na početak staze gdje je manje vodenog rastinja, a pod nadzorom našeg ribočuvara Nasera.
Nakon uhvaćenih nekoliko manjih pastrmki dolazim na poziciju gdje sam zapamtio da se nalazi trofejni primjerak. Ugledao sam je kako miruje u vodi. Plasiram nimfu, ali ne reaguje. Odjednom se pomjeri prema matici te u slijedećem zabačaju uze nimfu. Kontra, riba je zakačena i nastaje stampedo. Znao sam da je velika, ali ne da je ovako divlja. Nakon 10-ak minuta drilova, privlačenja i bijegova riba je u meredovu. Obično ne mjerimo ribe, ali je kolega Vlatko kod sebe imao metar koji je nakon mjerenja pokazao 62 centimetra dužine od glave do kraja repa. Nakon fotografiranja riba je vraćena u vodu.


Oprema koju koristim je štap Kogha Mastertrout 2.70m, #5/6, neki no name čekrk, struna aftma 5 i predvez 16mm.
Nimfa na udici br.16 maslinasta sa tungstenom (foto)

Nimfa na koju je ulovljena

Zoran USR Vitez

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*