Svetsko prvenstvo u Slovačkoj – Konačni rezultati

Svetsko prvenstvo u Slovačkoj – Konačni rezultati
Pobeda Francuske i Antonjina Pešeka, Češka

Juče su završena takmičenja na 37-mom FIPS-MOUCHE Svetskom Prvenstvu u Slovačkoj učešće je uzelo 29 reprezentacija iz celog sveta i ekipa samostalnih takmičara (Indiv).

Prvenstvo se održavalo u Slovačkoj od 05. septembra 2017. (danas je svečana dodela priznanja i banket, a sutra 11.09.2017. odlazak takmičara iz Slovačke)

Sa naših prostora se prijavile ekipe Srbije, Slovenije i Crne gore. Reprezentacija BiH se nije prijavila, a reprezentacija Hrvatske je odustala par dana pre početka Svetskog prvenstva.

Evo i konačnih rezultata nakon održanih 5 sesija posle kojih su poznati svetski prvaci za 2017. u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Konačni rezultati:

Ekipno:
Prvak sveta u ekipnoj konkurenciji je ekipa Francuske, druga je Češka, a treća Španija, a od reprezentacija s naših prostora 10. Slovenija, 19. Crna Gora i 24. Srbija od 29. reprezentacija koje su učestvovale na prvenstvu

 

Ekipa Slovenije na otvaranju. Lep rezultat su postigli – 10. mesto na svetu. Bravo!

http://wffc2017.com/wp-content/uploads/2017/09/session-5-teams-after-session.pdf

Pojedinačno:
Prvak sveta u pojedinačnoj konkurenciji je Antonjin Pešek, Češ; drugi je Gregoire Juglaret, Fra i treći Sebastian Delcor, Fra.

Antonjin Pešek, Češka pre par godina na Ribniku – Novi prvak sveta. Bravo!

Od takmičara s naših prostora najbolji su 32. Jure Osolin, 45. Matjaž Tirovc, 48. Rok Šparovec, Slo, 49. Bogdan Marković, CG, 66. Vladimir Petrović, Srb …. i tako do 150 mesta.

http://wffc2017.com/wp-content/uploads/2017/09/session-5-individuals-after-session.pdf

Čestitke svim učesnicima, a posebno ekipama s naših prostora. Naš drugar i prijatelj lista Mušičar Antonjin Pešek je opet postao prvak sveta (ovde je njegov intervju od pre par godina). Bravo!

Više o prvenstvu na: http://wffc2017.com/

Priredio Ivan Korhner
Foto: wffc2017.com i članovi naših ekipa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*