Svetski dan slobode medija

Svetski dan slobode medija

194882Svetski dan slobode medija

Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je, povodom Svetskog danas slobode medija koji se obeležava danas, bezrezervnu podršku slobodi medija, ističući da se snažno protivi svim oblicima pretnji, pritisaka i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskim kampanjama diskreditacije i ugrožavanja ljudskih prava…

Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je, povodom Svetskog danas slobode medija koji se obeležava danas 3. maja, bezrezervnu podršku slobodi medija, ističući da se snažno protivi svim oblicima pretnji, pritisaka i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskim kampanjama diskreditacije i ugrožavanja ljudskih prava, koja su ključna za opstanak i razvoj demokratije.
Čestitajući medijskim poslenicima 3. maj, Svetski dan slobode medija, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je istakao da je “odlika svakog, pa i najrazvijenijeg demokratskog društva, da se uvek, iznova i bez prestanka bori za slobodu medija, ali i za visoke standarde.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je medijske poslenike da se danas uključe u međunarodnu akciju “Pet minuta gromoglasne tišine” i da se “zajedno suprotstave daljem unižavanju profesije i učine sve kako bi unapredili ugled novinarstva i vratili poverenje građana”. Povodom Svetskog dana slobode medija, NUNS je u proglasu pozvao sve novinare i elektronske medije da danas u 11:55 isključe ton i zamrače ekrane, i tako se pridruže akciji “Pet minuta gromoglasne tišine”, kako bi “najširu javnost upozorili na sve lošiji položaj novinarske profesije u Srbiji”. I Udruženje novinara Srbije (UNS) objavilo je danas Proglas povodom Svetskog dana slobode medija i pozvalo medijske radnike da se uključe u akciju “Pet minuta gromoglasne tišine”. I UNS u saopštenju poziva novinare i medijske radnike da danas od 11:55 do 12 sati prekinu program u elektronskim medijima, pročitaju proglas ili ga objave na ekranima.

nalepnica musicar web invert color

U saopštenju se pozivaju i medijski radnici u onlajn i štampanim medijima da u njima objave proglas, u kojem se između ostalog navodi da je “sloboda medija u Srbiji ugrožena, jer novinarstvo nije nikada bilo u težem ekonomskom položaju”.

Tanjug

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*