Susreti: Utakmica prijatelja

Susreti: Utakmica prijatelja

Klub Blanskih ribiča iz Bohinjske bele, Slovenija je 14.11.2009 organizovao takmičenje u mušičarenju. Utakmici su dali ima Utakmica prijatelja. Da se narod okupi bilo je potrebno samo par poziva telefonom, i toga dana se u sedam satu ujutru kod drvene kuće kluba okupilo 22 ribiča. Posle doručka je Marijan Kolar, koji je bilo glavni krivac za ovo, učesnicima objasnio pravila igre. Potom se iz Bohinjske bele otišlo kolima u Bohinj, na Log. Pecalo se na Savi Bohinjki, i to dijelom kojim upravlja Zavod za ribištvo Slovenije.

Dolazak

Samo takmičenje bilo je održano u dva poluvremene. Između toga vrlo je dobro došao gulaš od divljači. Iako je bilo tmurno vrijeme i vrlo hladno, lipljani su grizli kao ludi. Kraj takmičenja svi su se opet okupili kod brvnare, a domaćini su već pekli ćevapićiće na roštilju. Kao svako takmičenje i ovo je imalo pobednike.

Kolaž 1: sa staze
Kolaž 2: sa staze

Treće mesto osvojio je Branko Konc, drugo mesto Miroslav Katičič (HR) i prvo mesto Marijan Kolar, koji je tom prilikom opet pokazao svim ostalima, da ove godine nije baš slučajno osvojio naslov državnog prvaka Slovenije u mušičarenju.

Pobednici 2. Katičić, najveći lipljan Ropoša, 1. Kolar i 3. Konc

Na utakmici je bila i jedna žena – Suzana Mori-Čebul, koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mesto, i zato od predsednika kluba Milana primila veliki pehar. Prelazni pehar za najdužeg lipljena osvojio je Bojan Ropoša, koji je uhvatio lipljana dužine 44cm. Statistika na kraju je pokazala, da je bilo upisanih 97 lipljana i 46 kalifornijske pastrve.

Milan i Suzana s peharom

Za zaista lep i ugodan dan među prijateljima, i za dobar ribolov, mogu da klubu Blanskih ribiča napišem, iskrena HVALA.

Skupna slika

Tekst i foto: Branko Konc i Jože Borišek

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*