Strimer za mladicu – hucho streamer

Strimer za mladicu – hucho streamer

Strimer je urađen na udici marke Sakuma manta 540 u veličini 5/0. Dužina strimera je 17cm što je veoma dobro za lov mladice na skoro svim rijekama. Naravno, treba ih praviti i u većim i manjim varijantama zavisno od veličine vode i apetita ribe.

Za izradu tijela sam koristio sintetički materijal Hemingway’s streamer fiber. Ovaj materijal je pogodan zbog toga što su vlakna dovoljno duga i dozvoljavaju dobar manevar da možete praviti strimere čak do 30cm dužine. Glava strimera ima oči od 6mm i zatopljena je brzostežućom epoxy smolom. Epoxy je malo dosadan i težak materijal za rad, ali daje kristalnu prozirnost i odličnu čvrstinu na mjestima gdje se nanosi, zbog toga sam se i odlučio da njega koristim.

Strimer nije otežan i za njegovo plasiranje na određenim dubinama treba koristiti različite vrste kanapa. Za gornje slojeve treba koristiti plivajući ili brzi intermedijalni kanap, a za veće dubine, naravno, full sinking kanape. Zbog mnogo slobodnog materijala koji je izvan udice, strimer ima lijep rad u vodi tokom povlačenja i lako skreće pažnju grabljivici.

Puno pozdrava iz Crne Gore i BISTRO!!!

Izrada Ivica Rajković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*