Stega Iva

Stega Iva

Stega Iva web 3

Stega Iva

U nizu mušičarskih stega koje se zadnjih godina izrađuju i nude na balkanskom tržištu, pažnju treba obratiti i na proizvod iz radionice majstora Ive Živkovića iz Pirota. Školovanjem i svojim redovnim poslom Ivan je ceo svoj radni vek usmeren na obradu metala najmodernijim alatima i postupcima.

Ribolovački vek doveo ga je i na vrata mušičarenja, pa je shvativši potrebu najpre svojih drugova, a kasnije i klijenata, počeo izradu stega pre nekoliko godina. Mnogo probnih modela i značajan broj pojedinačnih primeraka, dovela je do oblika i kvaliteta koji vam u ovom broju Mušičara predstavljamo.

Sam autor za svoj proizvod kaže:
Stege izrađujem od prohroma i mesinga, prvenstveno zbog njihove žilavosti, strukture i osobine da ne korodiraju. Estetski momenat u radu sa ovim materijalima takođe nije zanemarljiv, jer je finom finalnom obradom moguće dati im izvanredan matiran sjaj i idealno glatku površinu. Snaga čeljusti leži u masivnom kućištu, polugama čeljusti i ekscentru koji sučeljava njihove sile u samom vrhu ojačanom pločicama alatnog čelika koje garantuju izuzetano jak stisak. Dodatne mogućnosti stege su da se može okretati oko svoje ose, pomerati ugao čeljusti pod uglom koji odgovara vezaču, a iz postolja se stub stege može izvući dodatnih 6 cm u visinu.

Čeljusti, držač, osovina, ekscentar i poluga su od prohroma, a ostali delovi, zavrtnji i teg u postolju su od mesinga. Postolje cele stege je od drveta, koje po obodu ima držače za sitan pribor finišer, bobinu, makazice, iglu, … Sa donje strane je na postolje zalepljena gumena folija da se stega ne bi klizala po radnom stolu. Cela stega je teška malo iznad 2 kg.

Stega Iva web 4

Na njoj se mogu vezati sve vrste mušice, bez ikakvih problema. Stabilno drži udice svih veličina, a prilaz mušici je odličan, sa svih strana. Mušica se može okrenuti oko svoje ose bez skidanja iz čeljusti. Mogućnost podešavanja jačine pritiska na udicu postoji, ali to malo ko ima potrebe da radi budući da su stege dokazane i na najvećim i na najmanjim modelima udica, bez bilo kakvih menjanja performansi.

U pripremi ovog teksta saznali smo od našeg saradnika Aleksandra Panića da od nedavno i sam poseduje jedan primerak stege majstora Ivana Živkovića. U samo par meseci iz čeljusti stege izašlo je dovoljno veštačkih mušica svih tipova pa se sa sigurnošću može reći kako se radi o veoma kvalitetnom proizvodu koji svojom funkcionalnošću garantuje dug vek i ogromno zadovoljstvo korisnika.

Stega Iva web 2

Stega Iva web 1

Sve dodatne informacije o ovom priozvodu možete dobiti na brojevima telefona +381(0)10 340 371, +381(0) 61 324 6 900 – Ivan Živković

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 Comments on “Stega Iva

  1. Od danas sam i ja vlasnik jedne ovakve stege. Postolje je od drveta, ali je pravougaono. Ima dodatak za odlaganje bobine i poseban dodatak za vezivanje parašut mušica. Odlično izgleda, zadovoljan sam. Preporučili su mi je prijatelji!

  2. Nekoliko godina unazad radim sa Ivinim stegama i prezadovoljan sam, cena im je simbolicna u poredjenju sa kvalitetom izrade i kvalitetom materijala od koga je izradjena.

    Stega je izuzetno stabilna sa jakim celjustima u cijem vrhu je ugradjena stirija sto povecava dugotrajnost samih celjusti, nadzivece ova stega masu brendiranih.

  3. Ivinu stegu koristim već 2 godine i prezadovoljan sam istom. Najtoplije je savetujem za kupovinu!

  4. Stegice su i dalje u izradi ima nesta na lageru cena je veoma povoljna za ponudjeni kvalitet, ko uzme stegicu dobija i olovnu foliju pa moze da secka kako mu odgovara inace je olovo cisto bez ikakvog mesanja sa drugim metalima. Sve informacije na telefon 061 324 6 900. Pozdrav od majstor Ivana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*