Srebrna boja kod mušičarenja

Srebrna boja kod mušičarenja

Jedna od najvažnijih boja koja se kod mušičarenja često koristi je srebrna boja (engl. Silver color). U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, te čekrci, i neka oprema mušičara, … Srebrna boja je interesantna ribama i napadaju imitacije u toj boji ili sa srebrnim detaljima na sebi.

U ponudi ima puno materijala u srebrnoj boji koji se koriste za izradu imitacija perje (srebrni fazan), tungsten glave, flash trakice, žica, policelon table, veštački materijali, lamete, …

Srebrni fazan

U ovoj boji ima i insekata kojima se hrane ribe u raznim fazama njihovog životnog ciklusa. Ribe ih rado uzimaju, a posebno su interesantni srebrni detalji na imitacijama u drugoj boji.

Koristio sam ovu boju u izradi strimera za bucove i štuke od Flash trakica u srebrnoj boji i od božićnih ukrasa. Pastrmke su ga rado uzimale s proleća po sunčanom vremenu, jer ih vara odbljesak sunca od srebrnih materijala.
Neke imitacije imaju telo od srebrne folije ili lamete, a druge opet imaju rebra od srebrne lamete ili žice. Bio sam malo skeptičan zbog boje, ali su me rezultati prijatno iznenadili. Radio sam nimfe i larve sa tungsten glavama i otežanjem u srebrnoj boji!
Pravio sam policelonske bubice u raznim nijansama prevučenih srebrnom folijom i lepo lovio na njih.

Razni materijali:

Insekti:

Imitacije:

Sve ostalo u ovoj boji pogledajte u galeriji.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*