Sprej i kartončići protiv moljaca Ekotop

Sprej i kartončići protiv moljaca Ekotop

Ekotop sprej protiv moljaca se koristi za zaštitu tkanine (vunene, pamučne, svilene, kožne) od moljaca. Ekotop je preparat na bazi permetrina koji ima kontaktno, neurotoksično delovanje na moljce. Primenjuje se raspršivanjem sadržaja po unutrašnjosti ormana, regala, škrinja (najbolje po delovima od punog drveta) i kutija (kesa) u kojima čuvate odeću i materijale.

Ako su ostave za odeću napravljene od glatkih površina (npr. ultrapasa), odeća se može i direktno isprskati (džemperi, kape, kaputi), naročito kragne i ostale presavijene delove odeće. Za odevne predmete od kože, krzna, svile koji se čuvaju u kesama, preporučuje se da se u unutrašnjost kese stavi kartončić koji je naprskan Ekotopom.

Doza biocidnog proizvoda: 2ml – 4ml/m2 tretirane površine. Postupak tretiranja se ponavlja nakon 2-3 meseca.

Ciljani organizmi: Moljci

Aktivna supstanca: 0,5% Permetrin 

Pakovanje: 150ml, 250ml

Prave se Ekotop kartončići koji služe za suzbijanje moljaca – ekotop kartončić izvaditi iz kesice i staviti između odeće u fioke i police ili može da se okači u ormaru ili plakaru. Može se stavljati u zatvorene plastične vreće u koje se odlaže odeća koja želi da se štiti od moljaca. Jedan Ekotop kartončić štiti do 4kg tkanine tokom 3 meseca. Nakon ovog perioda, ako kartončić nije oštećen možete ga ravnomerno isprskati Ekotop sprejom i ponovo ga upotrebiti.

U jednoj kesici ima 5 ili 10 ekotop kartončića tretiranih ekotop sprejom sa aktivnom supstancom.

Više na: https://ekosan.co.rs/proizvodi/ekotop

Potrudite se da odeću i svoje materijale zaštitite, jer posle zna biti kasno, kada ih moljci napadnu.

Upotreba kod mušičara: Mi mušičari ga koristimo u borbi protiv moljaca, jer mogu da izazovu veliku štetu na prirodnim materijalima (perje, skalpovi, krzno, …) od kojih pravimo naše imitacije ili već gotovim imitacijama koje su smeštene u kutije!
Budite obazrivi i redovno koristite Ekotop i držite materijale u zatvorenim kutijama.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*