Soška pastrmka 74cm – Marko Turk

Soška pastrmka 74cm – Marko Turk

Konačno sam oborio svoj rekord na mramornoj pastrmci (marmorata – Soška pastrmka) u reci Rižana, Slovenija od 74cm. Posle 2 dana posmatranja ribe i pripreme, uzela je na prvo bacanje.

Moj pribor i kutija sa imitacijama

Priča ide ovako: Dobar dan Ivane, bio sam na reci Rižani, gde sam od malih nogu lovio i mušičario potočnu pastrmku. Kasnije tog dana, kada se smračilo, soška pastrmka je došla ispod stene i počela da se hrani. Kada sam je video kolika je, znao sam da, ako je sada dobijem, neću je uspeti ubaciti u podmetač (mrežu), pa sam odustao od mušičarenja i otišao kući.
Sutradan sam posle škole došao uveče. Navezao sam potezanku, ali je nije bilo tu. Kada sam ugledao glavu ispred kamena koja je svako malo nešto pojela, vezao sam za predvez laks (najlon) 0,18mm i malu belu potezanku (strimer) i stavio joj ispred usta. Tri puta sam joj trzao ispred usta i uzela ga je od prvog. Borba je trajala oko 15 minuta, jer svaki put kad je videla podmetač, pobegla je. Polako sam uspeo da je uvedem u pliću vodu, gde nema štapova i krupnog kamenja, i posle 4 pokušaja da je uhvatim uspeo sam. Nisam mogao da verujem šta sam uhvatio.
Napravio sam nekoliko fotografija i brzo je spustio u vodu, jer sam video da je jako umorna i držao je u vodi dok se nije oporavila. Kada sam je pustio zaplivala je u tok gde je mirovala. U toku reke je dobila puno kiseonika u škrge i dobro se oporavila.
To je moja najveća soška pastrmka od 74cm, moj novi osobni rekord!

Ulovio sam je 29. marta 2021. i posle slikanja pustio – C&R!

Original slovenački: Končno podrl svoj rekord na Rižani 74cm soška postrv. Po 2 dneh opazovanja in priprav je primla na prvi met

Izmerio sam je 74cm i pustio – C&R!

Priča: Dober dan Ivan, učiraj sam bio na reki Rižani na koji lovim od malega i sam muharu za potočno postrv. Poslje kada se je stemnilo je ispod skale prišla soška postrv i začela jesti i kada sem jo video sam vedu, da ako mi sad prime neču, da jo dobiem v mrežo zato sam pospravio i otišo kuči in naslednji dan po školi proti večeru sam došo sa močnejšo muharico i tam je ni bilo a poslje sam video glavo izpred kamna koja je svako tolko nešto pojela zato sam navezao laks 0.18 i malo belo potezanko i sam spustio pred usta 3x potrzao pred ustima i je pojela iz prve. Borba je bila 15 min zašto svaki put kada je videla podmetalko je zbežala polako mi jo je uspelo dovest v nisko vodo dje nema palica i velikih kamenja i po 4 poskusih da jo zajamem mi je uspelo nisem mogu da verujem što sam uhvatio. Napravio sam fotku i jo spustijo brzo zašto sem vido da je puno umorna in sam jo držao u toku da je prišla k sebi i sam jo spustio i je odplavala v tok dje je mirovala v toku i dobila puno kisika v škrge. To je bila moja največna soška postva sa 74cm

Moj osobni rekord Soška pastrmka 74cm

Marko Turk

Loading

3 Comments on “Soška pastrmka 74cm – Marko Turk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*