Smeštaj i čuvanje muha na kačketu ili šeširu

Smeštaj i čuvanje muha na kačketu ili šeširu

Mi mušičari idemo da mušičarimo na reke, potoke, jezera, pa i more dobro opremljeni. Jedna od najvažnijih stavki je i količina muha, nimfi, strimera, … koje nosimo sa sobom na mušičarenje.

Mnogi od nas ih čuvaju u posebnim kutijama koje drže u prsluku, torbici ili sušaču muha koji je okačen na prsluk, torbu ili košulju. U zadnje vreme se mogu kupiti i sušači s magnetima na koje možete postaviti vaše muhe. Ima ih raznih oblika, ali je nama u ovoj temi interesantan onaj za širit kačketa ili obod šešira na koji možete postaviti vaše muhe.

Magnetni držač muha na kačketu

Manji broj mušičara ih nosi okačene na kačketu, traci za kosu ili šeširu i time rešavaju problem sušenja i smeštaja muha koje su im uvek dosupne.

Mnogi poznati mušičari su na mušičarenje ovako nosili svoje muhe. Najpoznatiji među njima je Oliver Edwards, zatim Ginter Foreštajn (Ginter Feuestein) EFFA Master instruktor, …

Oliver Edwards
Ginter Feuestein EFFA Master instruktor
Neki preteruju!

Viđao sam da lepe na širit kačketa policelon za koji kače svoje muhe. Kod nas na Balkanu su retki mušičari koji tako nose muhe, ali sam ih viđao na vodi. Više je stranaca koji tako nose muhe.

Jovan s klenom i muhama na kačketu

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*