Slovenija: Takmičenja u mušičarenju 2016.

Slovenija: Takmičenja u mušičarenju 2016.

DP Kokra web

Slovenija: Takmičenja u mušičarenju 2016.
U Sloveniji u tri kategorije završen proletni dio – presek

Člani (Seniori):

U Slovenskoj mušičarskoj ligi završen je proletni dio takmičenja. Od planiranih 6 utakmica, završili smo samo 4 jer su Sava Bohinjka i Sora bile suviše visoke i nisu dozvoljavale takmičenja. Inače je u Slovenačkoj ligi takmiči 47 takmičara iz 11 klubova.

Prvenstvo je veoma izjednačeno, tako, da su svaku pojedinačnu utakmicu dobili drugi takmičari. Na prvoj utakmici u Ljubnom, koja ja bila u ribnjaku i lovilo se samo sa obale, pobedio je Bojan Jurman iz Novog Mesta, drugi je bio Armin Vodopivec iz Slovenske Bistrice, a treći Danilo Bižal iz Medvoda. U ekipnom plasmanu prvi prošlogodišni državni prvak Bled pred Novim Mestom i Mozirjem.

Druga utakmica bila je na Krki, a najbolji pojedinac Rok Šparovec iz Bleda, drugi Jure Osolin takođe iz Bleda a treći Jože Ilc iz Mozirja. U ekipnom delu pobednik opet Bled, drugi Medvode, a treći Mozirje.

Na Kokri u Kranju je bio treći krug takmičenja. Kod pojedinaca iznenadio je Mariborčan Drago Ornik (pisac ovih redova), drugi je bio Blejčan Luka Serianz, a treći Senad Durmič iz Novog Mesta. Kao u pojedinačnom plasmanu iznenadili su i ekipno, Jeseničani su pobedili pred Bohinjem i Mariborom.

Posledna prolećno takmičenje je bilo u Kamniku na Kamniški Bistrici. Pobednik Marjan Kolar dolazi iz Medvoda, a drugi opet iz Bleda Rok Šparovec, treći Besim Jusić iz Mozirja.

DSCN8985 w
Pobednik u Ljubnem Bojan Jurman – Novo Mesto
DP Kokra web
Kokra u Kranju, Luka Serianz (2), Drago Ornik (1) i Senad Durmič (3)
DSCN9255 w
Pobednici u Kamniku Rok Šparovec (2), Marjan Kolar (1) i Jože Ilc (3)

Posle četvrtog kruga najbolji pojedinac je Žurbi Urban iz Bohinja, a iza njega dva takmičara iz Bleda, Rok Šparovec i Dejan Ambrožič. Bled je vodeći u ekipnom plamanu, a iza njih Medvode i Mozirje

Veterani:

U ligi veterana registrovanih je 23 takmičara, koji se takmiče samo u pojedinačnoj konkurenciji. Planirana su 4 takmičenja, a u proletno delu odradili smo samo 2. U prvom krugu lovilo se na Savinji u Mozirju i pobedio je domaćin Josip Lastrič, a u drugom krugu na reci Dravi pobednik je takođe domaćin Drago Ornik. Još će biti zanimljivo u jesenjem delu.

DSCN9337 w
Kod veterana u Mariboru: Fadil Čekić (3), Predsednik RD Maribor Bojan Javornik, Drago Ornik (pobednik) i Viktor Mlakar (2)

Omladinci :

U ligi omladinaca takmiči se 19 pojedinaca, koji se takmiče u 6 takmičenja. Mladići u jednom terminu imaju dve utakmice. U prvom i drugom kolu se lovilo na jezeru i Savinji u Ljubnom. Najbolji domaćin iz Ljubna Tilen Zamernik. U drugom krugu takmičari se se preselili u Mozirje takođe na Savinji. Pobednik Tilen Potočnok (Ljubno) i Žiga Fijavž (Celje). Mladi se takmiče na Savinji, razlog, pripreme na svetsko prvenstvo mladih mušičara iduće godine u mestu Ljubno.

P1130292 w
mladi takmičari u Ljubnom

Drago Ornik

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*