Slike na labudovom perju

Slike na labudovom perju

ian-davie-artist-profile

Slike na labudovom perju

Ian Davey umesto belog slikarskog platna za svoje slike koristi bela labudova pera. Kako živi u Welsu u blizini nacionalnog parka Snowdonia gde ima puno labudova, nije mu teško doći do svog slikarskog materijala, samo se prošeta po parku i prikupi otpala pera.

 

 

BassAgainst-the-SpateIdeju da slika na perju dobio je na Novom Zelandu gde je sreo svoju suprugu Tracy. Tu se upoznao sa umetnošću Maora i njihovim slikanjem po perima. Tada mu je palo na pamet da i on pokuša, pogotovo što oko njegove kuće u Welsu imao toliko perja.

Neverovatno je s kakvom preciznošću Ian nanosi boju na pero. Za svoje slikarstvo koristi ultra tanke kistove i akrilik boju koja ne šteti perju. Njegovi motivi su isto tako inspirisani prirodom, tu možete naći puno ptica, voća, leptira, insekata i riba. Ova mala remek dela izgledaju zaista fascinantno i nije ni čudo da se prodaju po nekoliko hiljada eura.

Ian kaže da mu je svaki puta teško odvojiti se od naslikanog pera, ali ga sa druge strane veseli pomisao sa će to pero jednako tako uveseljavati ljude koji su ga kupili i da će i oni uživati u njemu!

 

A vi uživajte u slikama!

 

 

feather-painting5-550x480

feather-painting

feather-painting3-550x489

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*