Slikanje na ogledalu

Slikanje na ogledalu

Poseban efekat se dobije kada se slikaju objekti na ili u ogledalu. Pri tome ogledalo može biti ogledalo od stakla, nekog sjajnog metala ili površina vode (na ili ispod)

Mali foto studio
Slikanje imitacija u ogledalu Zoran Živanović

Tako se mogu slikati razni objekti koji su nama mušičarima bitni (pribor i oprema, muhe, alati, materijali, …) ili insekti, pa čak i ribe.

Ovde možete pogledati nekoliko fotografija na tu temu

Imitacije

Insekti

Ribe

Moj-prvi-lipljen-sa-Drine Tihomir Lukić

Pribor i oprema

Postoje i posebni programi kojima se može dobiti efekat slikanja u ogledalu nekog objekta koji je klasično slikan.

Marko Musulin nimfa

Slikanje imitacija u ogledalu

Pozdrav Zorane. Planiram ove zime koja nam ide postaviti tekst o slikanju na ogledalu imitacija i insekata, a vidim da to praktikuješ. Napiši nam koju reč o tome i pošalji jedno 5 do 10 fotki po tvom izboru, ako ti se da!

Poštovani Ivane po dogovoru Vam dostavljam tekst vezano za fotografije.

Da bismo napravili dobru fotografiju nije nam potreban skup fotoaparat i macro objektiv. Sve to možemo uraditi sa malo ideje i kreativnosti. Za fotografiju koristim telefon star 2 god. apple 11 pro i štipaljku makro objektiv koju možete pronaći na aliexpesu za nekih 5-6 usd. Može se pronaći i kod nas na oglasima za nekih 500-600 din.

Za slikanje na ogledalu koristim malo ogledalce koje svaka žena ima u tašnici. Bitno je takođe napomenuti i osvetljenje, da bude adekvatno. U prilogu slika moje postavke za fotografisanje muva. Kao što vidite na fotografijama uvek u pozadini gledam zbog odraza da mi bude nešto šareno kao bi efekat na slikamo bio što živahniji.

Primeri mojih fotografija

Moja postavka za fotografije

Slike muva

Zoran Živanović

Priredio za objavu Ivan Korhner
Foto; Arhiva Mušičara, internet i Zoran Živanović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*