Slavimo 15. rođendan Mušičara!

Slavimo 15. rođendan Mušičara!

Petnaest godina kako je iz štampe izašao Prvi broj lista Mušičar

List Mušičar i dalje traje sada u elektronskoj formi kao Portal Mušičar. Mi iz redakcije slavimo mali jubilej – 15 godina postojanja našeg Mušičara.

Prvi broj je izašao iz štampe u martu 01.03.2008., a svetska premijera je bila na Ribniku u restoranu „Aqua“ zadnjeg dana 29. februara te prestupne-olimpijske 2008. Tih dana je puno mušičara sa prostora ExYu došlo na otvaranje sezone lova na pastrmke. Premijera za čitaoce u Srbiji je bila tog meseca 2008. u Nišu. Mnogi su bili iznenađeni, ali su generalno imali pozitivan stav o ovom listu koji je bio vezan za teme iz mušičarenja.

Prvi broj lista Mušičar
Promocija lista Mušičar u Ribniku 2008. sa Adom Jeginovićem
Promocija lista Mušičar u Nišu 2008.

Štampano izdanje je potrajalo 19. brojeva (oko 3.5 godine). List Mušičar je bio dvomesečnik, izlazio je u neparnim mesecima – 6 brojeva godišnje. Nakon što je prestao da se štampa, posle dve godine pauze 2013. početkom januara krenuli smo u projekat OnlineMušičara – Portal Mušičar (www.musicar.rs) koji i danas traje.

collage brojevi Mušičara 1-5. 2008. godište
collage brojevi Mušičara 6-11. 2009. godište
collage brojevi Mušičara od 12-17. 2010 godište
collage brojevi Mušičara od 18-19. 2011. godiste

Prijatno me je obradovao komentar Nenada Dimitrijevića iz Valjeva, o Mušičaru
„Najkvalitetniji časopis za ljubitelje mušičarenja. Sećam se našeg prvog susreta na Ribniku i mog blagog nepoverenja zbog mnogobrojnih ribolovačkih časopisa koji su brzo postali komercijala. Potom našeg upoznavanja i dugogodišnjeg poštovanja. Pa, gospodine Ivane, svaka Vam čast na entuzijazmu, doslednosti, želji i energiji da se i dalje bavite onim što volite i velika je šteta što časopis više ne izlazi. Ja spadam u onu generaciju koja voli papir pod prstima i ovi časopisi imaju posebno mesto na mojoj polici knjiga o mušičarenju …“

Svi Mušičari koji su izašli iz štampe od 1. do 19. broja

Bistro!

Ivan Korhner, urednik

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*