Skup mušičara u Novom Sadu

Skup mušičara u Novom Sadu

Skup u NS web 1

PRVI BALKANSKI SKUP MUŠIČARA
Skup mušičara u Novom Sadu

Ekspanzija mušičarenja u Evropi uticala je i na povećanje broja mušičara na Balkanu. U Srbiji, koja u ovom momentu broji trojicu EFFA FC instruktora i jednog EFFA FC mastera, u zadnjih par godina je održano više tematskih mitinga i seminara.

Novi Sad, kupalište Štrand, dan posle istorijskog datuma („Bolje rat nego pakt!“) 28. mart 2010. godine. Okupili su se mušičari iz Srbije, Crne Gore i Rumunije na manifestaciji „Prvi balkanski skup pecaroša mušičara“. Mada je od prve mušičarske – salmonidne vode udaljen oko 200 km, prizvuk starine koji se susreće sa modernim, golubovi na trgu, golub na grbu, moćna reka simboli su grada koji je privukao preko 40 poklonika savremenog mušičarenja.

Na prvi pogled „sastanak bez dnevnog reda“. Domaćin EFFA Fly Casting Instruktor Saša Zec predstavio je savremeni evropski pristup mušičarenju, a ujedno i deo asortimana firme GUIDELINE. Dao je naglasak na vodenim zabačajima, jednoručnim i dvoručnim mahačem, koje ja prikazao na „Lepom plavom Dunavu“. Kolega po rangu Veljko Andrić imao je priliku da se obrati i da mu se obrate mušičari po grupama, kako bi im pokazao koreografiju „Ples sa mušicom“ kojom treba ovladati da bi se uživalo na vodi. Prezentaciju zabačaja začinio je je prilično nepogodan vetar: „Pazi kad je moguće!“

Skup u NS web 4
Domaćin EFFA Fly Casting Instruktor Saša Zec
Skup u NS web 5
Veljko Andrić i Saša s prijateljima iz Rumunije

Kolege iz Rumunije Todor Vreme, Boris Babić i Titus Nicora predstavili su firmu LOOP i svoje mušičarsko udruženje. Nisu krili zadovoljstvo što su deo pokreta mušičarenje bez granica. Aktuelni prvak Crne Gore u mušičarenju Saša Dašić osećao sa kao kod kuće. Vođeni krilarticom „Sličan se sličnom raduje“ mušičari iz Srbije su svojim prisustvom dali svoj veliki doprinos omasovljenju ove plemenite veštine.

Skup u NS web 3
Deo LOOP-ovog asortimana

Poseban sadržaj ovoj manifestaciji dala je i Novosadska firma PROTEKTOR. Transportne torbe , torbaci, futrole, ranci, namenski skrojeni prsluci za mušičare izmamili su uzdahe, a postignuti su i konkretni poslovni dogovori.

Proleće je, podmažimo strune. Vreme je da se na vodi prepustimo tajnama reka, ćudima riba i vrhunskom užitku. Bistro!

Skup u NS web 2

 

Tekst: Ratko Janković

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*