SBS: Nimfa velike kamenjarke

SBS: Nimfa velike kamenjarke

Snimio sam sinoć, dok sam vezivao ovu moju varijantu nimfe velike kamenjarke, postupak vezanja KorakPoKorak – SBS. Kamenjarka je inače omiljen zalogaj mnogim vrstama riba, pa je često imitiramo. Kod mene je na tipetu redovna i dajem joj dovoljno vremena.

Materijal korišten za izradu imitacije velike kamenjarke:

Udica gamakatsu F17 #10, olovna žica, biots pero žute ili svjetlo braon boje, osnovni konac 8/0 krem boje (može i u drugim bojama), žuti konac za abdomen i porebravanje, braon marker, silikonska trakica, policelon žute boje, žuti sintetički ice dabing sa dodatkom fleša za toraks, uv lak.

Izrada nimfe KorakPoKorak SBS

Nakon što se postavi udica u stegu i namota olovna žica osnovnim koncem hvatamo žuti konac za abdomen

Postavljamo dva isperka biots pera za repić

Pričvrstimo silikonsku trakicu i parče konca za porebravanje koje smo prethodno navoštili.

Žutim koncem formiramo abdomen

Leđni dio prefarbamo braon markerom i namotamo konac za porebravanje

Porebravati sa po 2-3 kruga po istom mjestu

Namotamo silikonsku trakicu i uhvatimo je u osnovni konac, višak trakice osječemo

Isječemo parče policelona za izradu leđa i pričvrstimo ga osnovnim koncem

Pričvrstimo dva isperka biots pera za prvi red nogu

Upredemo dabing na konac i namotamo par krugova, preklopimo policelon i uhvatimo koncem, i tako tri puta dok ne postavimo sva tri para nogu

Uhvatimo dva biots isperka za antene i formiramo glavu

Markerom iscrtamo leđni dio imitacije i lakiramo uv lakom

Nogice presavijamo kao na slici, na mjestima gdje se presavije biots staviti po kap lepka da se imitacije nogica ne ispravljaju.

Imitacija je gotova

Postupak predstavljen fotofrafijama u par kolaža

Komplikovano jeste, ali ja upravo takve volim praviti.

Na kraju dobijemo skoro realističnu imitaciju velike kamenjarke koju jednako uzimaju i pastrmka, i klen, i mrena, i lipljen (na manjim udicama)

U stvari lepo je uzima sva riba tokom cijele godine i često je koristim kada sam na mušičarenju.

Bistro!

Darko Lazić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*