SBS: Bio Thread larve

SBS: Bio Thread larve

SBS: Bio Thread larve

Nimfe, larve i razni crvići imaju veliku ulogu u hranidbenom procesu riba tako da i većina vezača mušica dosta pažnje posvećuje imitiranju baš ove grupe vještačkih mušica.

Izgled tijela kod ovih kreacija je veoma bitan i za njihovu izradu koristio sam razne materijale, ali do sad nisam vidio ništa slično „bio thread“ materijalu.

Bio Thread materijal

Sam materijal na prvi pogled ne odaje mnogo. Njegova dobra osobina dolazi do izražaja tek kad se pokvasi i daje efekat kreaciji kao da ste postavili tijelo od živog insekta. Tajna ovog materijala je u tome što je životinjskog porijekla, pa samim tim i dobijate ovaj efekat.

Kako ga koristiti? Izrada

Na vrlo jednostavnom primjeru objasniću korištenje ovog materijala. Prije svega materijal trebate staviti par minuta u vodu da omekša, jer je u suhom stanju previše krut i skoro da je nemoguće sa njim raditi. Na ovom primjeru smo prvo postavili tungsten kuglicu na udicu, zatim smo ugradili komadić bio thread materijala cijelom dužinom udice. Napravite podlogu od dubinga boje po vašem izboru, u ovom slučaju sam koristio zeleni. Nakon toga namotajte bio thread do same kuglice, na samom sastavu stavite malo dubinga i završite mušicu. U par koraka završili ste veoma lovnu i jednostavnu kreaciju.

slika 1.
Slika 2.
Slika 3.
Slika 4.
Slika 5. Gotova Bio thread larva

Materijal:

Boje dubinga i kuglica možete kombinovati po vašoj želji i potrebi.

Bio thread materijal možete nabaviti u dvije boje: krem i braon i dvije debljine tako da možete raditi kreacije za cijelu sezonu od velikih na udicama #10-12 do veoma sitnih na udicama #16-18 i manjim.

Bio Thread imitacije larvi pre kvašenja
Bio Thread imitacije larvi posle kvašenja

Bio thread možete nabaviti od firme L2DM, i prodaje se po dužnom metru. edincoric@yahoo.com      info@l2dm.se

Text i slike: Edin Čorić Dino

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*