Šampion BiH za 2008.

Šampion BiH za 2008.

ri99DŽAFERBEGOVIĆ EDIB – NOVI GRAD,
ŠAMPION BIH ZA 2008. GODINU U FLY FISHINGU
Podjelom medalja i priznanja 21.09.2008 godine u Ribniku završeno ovogodišnje takmičenje u okviru Premijer fly fishing lige Bosne i Hercegovine. Šampion je DŽAFERBEGOVIĆ EDIB član SRD Novi Grad.

Takmičenje je održano u povodu dana opštine Ribnik, na rijeci SANI kojom gazduje SRD Ribnik. Organizator je odlično organizovao takmičenje. Staza je bila propisno obilježena, a na mjestu žrijebanja su bile postavljene državna zastava Republike Srpske i zastava SRD Ribnik. Na ovoj stazi će se 2010. održati 16. Evropsko prvenstvo u Fly Fishingu, čiji je domaćin BiH.

Plasman ostalih takmičara je………….

KONAČAN PLASMAN U PREMIJER FLY FISHING LIGI BiH ZA 2008.GODINU

1. Džaferbegović Edib Novi Grad 35
2. Balaban Milenko Prijedor 49
3. Kerkez Mile Livno 49
4. Opančar Renato Prijedor 50
5. Dević Jovan Gradiška 52
6. Đukić Aleksandar Šipovo 53
7. Matavulj Drasko Banja Luka 55
8. Čamber Slavko Kostajnica 58
9. Kalušić Samir Travnik 60
10. Berić Nebojša Čelinac 60
11. Prpić Željko Šipovo 61
12. Vukovic Goran Banja Luka 73
13. Kekić Zlatko V. Kladuša 75
14. Smiljanić Predrag Banja Luka 77
15. Beganović Samir Bos. Krupa 79
16. Jovanić Sinisa Novi Grad 83
17. Marković Željko Banja Luka 87
18. Medić Sead Novi Grad 88

…………………………………………………………………………….

19. Džigumović Dževad Bos. Krupa 91
20. Jović Nedeljko Šipovo 95
21. Pehadžić Sabahudin Ključ 99
22. Mirković Goran Banja Luka 101
23. Babić Dražen Novi Grad 107
24. Hodžic Ahmet Bos. Krupa 110
25. Kotlica Sanjin Travnik 116
26. Harbaš Hikmet Bos. Krupa 120

svi-takmicari-sana web

Takmičenje je otvorio zamjenik Načelnika opštine Ribnik, a podjela medalja i diploma, pehara i proglašenje rezultata izvršena je u restoranu AQUA u Ribniku. Na proglašenju su pored predsjedika SRD Ribnik, bili prisuti Načelnik opštine Ribnik i Predsjednik Skupštine, delegat SRS BiH i selektor reprezentacije BiH. Oni su najuspješnijima uručili priznanja:

Da ne bude sve lijepo potrudili su se takmičari Đukić Aleksandar, Dević Jovan i Vuković Goran, koji su tvrdili da obračun za 5 mjesto nije tačan, što se nakon provjere utvrdilo. Imenovani nisu bili u pravu, što svatko može provjeriti uvidom u startne liste i dnevnik takmičenja. Razloge ovakvom ponašanju znaju samo oni, jer ovo nije prvi slučaj da se ponašaju nekorektno i mimo odredaba Pravilnika, stvarajući nepotrebnu konfuziju u trenucima proglašavanja rezultata.

Liga je završena, gotovo bez ikakvih primjedbi do tog 10. kola. Najuspješnijim iskrene čestitke i hvala na fer i korektnom ponašanju, a posebne čestitke ŠAMPIONU BIH ZA 2008. godinu Džaferbegović Edibu.

edibweb

Selektor reprezentacije BiH dr. Igor Gromilić proglasio je reprezentaciju BiH za 2009.godinu , a koju čine 5 prvoplasiranih takmičara ( Džaferbebović Edib, Balaban Milenko, Kerkez Mile, Opančar Renato i Dević Jovan. Šestog takmičara će odabrati nakon konzultacija, za par dana.

Na takmičenju su sudili: delegat: Katalina Miroslav, Čelinac, Vrhovni sudija: Milorad Ćurčić, Novi Travik, sektor „A“ Đukić Luka, Šipovo, sektor „B“ Selimović Denijal, Bihać i komesar – sekretar Kučinski Marcel, Novi Travnik.

Iz lige ispadaju takmičari od rednog broja 19 do rednog broja 26. (19. Džigumović Dževad – Bos. Krupa, 20. Jović Nedeljko – Šipovo, 21.- Pehadžić Sabahudin – Ključ, 22. Mirković Goran – Banja Luka, 23. Babić Dražen – Novi Grad, 24. Hodžić Ahmet – Bos. Krupa, 25. Kotlica Sanjin – Travnik, 26. Harbaš Hikmet – Bos. Krupa. Protiv 3 takmičara koji su napustili ligu brz razloga i obavjesti rukovodstva lige biti će pokrenut disciplinski postupak kod Takmičarske komisije SRS BiH.

Diplomu za fer plej dobili su ovaj put, izuzetno, dva takmičara i to Babić Dražen iz SRD Novi Grad za fer i korektno ponašanje tokom svih 10 kola lige, te Pehadžić Sabahudin, SRD Ključ, koji je iako bolestan nastavio takmičenje u ligi i svojim fer i korektnim ponašanjem bio primjer drugim tamičarima na stazi.

Na kraju ove uspješne godine, svim takmičarima mnogo uspijeha na takmičenju u 2009 godini, a domaćinima ovogodišnjih takmičenja SRD Ključ, Šipovo, Konjic, Krušnica, Ribnik hvala na domaćinstvu,fer i korektnom odnosu prema takmičarima, sudijama i organizaciji koju su proveli i na koju gotovo da nije bilo promjedbi. Čestitke reprezentativcima BiH na odnosu prema ligi i primjeru ostalim takmičarima. Novopečenim reprezentativcima mnogo uspijeha na predstavljanju SRS BiH.

BISTRO !!!

KOMESAR LIGE
Marcel Kučinski,int.sudija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*