Rijeka Bistrica kod Bijelog Polja, otvor sezone

Rijeka Bistrica kod Bijelog Polja, otvor sezone

Lijep sunčan dan kao stvoren za pecanje. Zbog velikog vodostaja i mutne vode nisam imao izbora osim da zagazim kroz divlju planinsku rijeku Bistricu i tako otvorim sezonu 2018.

Bistrica je desna pritoka rijeke Ljuboviđe. To je jako brza i bistra voda. Tokom cijele godine voda je bistra skoro uvijek osim u toku otapanja snijega sa planine Bjelasice kada voda dobije po malo sijera boju.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na njoj je mnogo lijepih mjesta uništeno, pa sam po malo i bio loše volje. Uprkos svemu uspio sam da nađem fino mjesto koje je odlično za pastrmku.
Odlučio sam se za prost sistem od nekoliko metara 0.25mm i malo fluorescentnog bekinga kao indikator na kraju, i nimfa veličine #16.

Na prvi zabačaj dobijam kalifornijsku pastrmku dužine oko 30cm. Veliko je zadovoljstvo bilo izvući ribu u toj rijeci zbog njenog jakog toka.


Nastavljam dalje uz vodu i dobijam nekoliko udaraca sitne potočare, ali nijesam uspio da je izvadim pa da napravim još nekoliko slika. Nadam se da će sledeći put biti većih primjeraka i još slika pastrmki.

Bistro!

Arso Jeremić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*