Riba koju sam dva puta upecao na Gradcu

Riba koju sam dva puta upecao na Gradcu

Kada sam upecao ribu o kojoj pričam – potočaru prvi put u reci Gradac, bio je 31. maja 2022. Došao sam ujutro oko 8h do Konjičkog kluba. Jutro onako nije slutilo na dobro, neka kišica sitna pada, pecam imam poneku ribu al’ nije to to.

I poče kišetina, pljusak jedno sat i po, ne staje. Šta ću, pobegnem kod Konjičkog kluba, sednem i čekam da stane, nema drugog. Stade oko pola 12, al’ je još tmurno.

Krenem prema Degurićkoj brani i preko puta ribnjaka vidim 3 velike ribe. Verovatno su se usled kiše i lošeg vremena malo izvukle od druge obale. Od njih tri jedna mi je baš zapela za oko, žuti se u vodi, lepa riba. Mnogo sam joj vremena posvetio al’ ništa. Promenio sam jedno 20-tak nimfi. Ni da pogleda. Odustanem i krenem prema Degurićkoj brani. Upecam dva lipljena i desetak pastrmki. Super kažem sebi al’ vuče me želja da odem bar do Erozivne brane.

Do Erozivne brane bukvalno ne dobijam ni čvrkanje na nimfu, ali kod Erozivne brane ispod same brane u brzaku dobijem jednu i na samoj brani dve. Vidim da ih kod brane ima dosta al’ nisu nešto preterano zainteresovane za moje nimfe. Verovatno vreme utiče.

Ništa, krenem dalje uzvodno od brane i skoro na svakom izglednijem mestu i brzaku imam po ribu ili dve.

Odlučim negde oko 17.00 da se vratim i do mraka posvetim vremena onoj ribi od jutros, ako je još na onom mestu. Vratim se, kad još je tu.

Menjaj, menjaj, menjaj nimfe i konačno joj nađem nimficu na #18 udici i upecam je. Bio sam radostan! Na žalost niko nije bio u blizini da me slika, pa slike nisu ispale najbolje.

Prvi put

Drugi put kada sam otišao na isto mesto, opet loše vreme, oblačno. Ona opet tamo gde je i bila pre. Bilo je to deset dana posle 10. juna 2022. Bukvalno sam promenio samo dve nimfe i našao joj šta jede, opet sitno na #18 udici.

Drugi put
Potočara koju sam dva puta ulovio u 10 dana

Za razliku od prvog puta ovog puta se silovito borila. Tri puta mi je iskakala iz vode po pola metra. Ali se na moju sreću ponovo našla u meredovu.

Da napomenem da sam taj put bio na brani i baš se nalovio na suvu i video par baš krupnih riba koje su jurile za onim manjim, dok sam ih imao na štapu.

Sve ribe su nakon slikanja vraćene!

Dejan Pavlović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*