Reportaža sa reke Gradac, kraj marta

Reportaža sa reke Gradac, kraj marta

Potočna pastrmka 53cm Gradac

Poštovani g. Korhner,

U nedelju krajem marta ove 2023. god sa prijateljom Pecom Simić, posle kratkih konsultacija i analiziranja terena odlučili smo da izađemo malo na vodu. Deo posle brane u Deguriću koji je jako slabo posećen. Kako zbog vremenskih prilika i vodostaja Gradac od početka sezone nije naklonjen mušičarima. Voda je jaka, snežna i polu bistra.

Ovaj izlazak pamtićemo po mom rekordnom ulovu od kada mušičarim na Gradcu. Prvi nagoveštaj dobrog dana odmah na početku pecanja, Peca ima jako lepu potočaru na štapu. Posle nekih 10- ak minuta zamaranja pastrmka se našla u meredovu. Po našoj proceni oko 45cm.

Prilikom slikanja zatičemo nesvakidašnji prizor. Pastrmkau ustima ima ogromnu količinu hrane – glista, kedisa, crva, jednodnevki, larvi, … Neverovatan prizor

Pastrmka u ustima ima ogromnu količinu hrane – glista, kedisa, crva, jednodnevki, larvi, …

Ubrzo nakon toga na prvo bacanje male nimfe imam na štapu svoju rekordnu pastrmku. Borba je trajala nekih 7-8 min. I bez Pece teško bi izašla na slikanja. Poslednji minuti borbe, pastrmka se dala u beg nizvodno, ali pravovremenim reagovanjem Pece pastrmka se našla kod njega u meredovu.

Zoran s ulovom potočne pastrmke 53cm

Ulov je ostvaren na sledeći pribor:
Štap – Adams XTZ – 10,6ft – 2
Čekrk – Vision Nymph Hero –
Nimfa : fazanov rep – veličina 18

Nimfa na koju je ulovljena – fazanka #18
Flash preko leđa fazanke

Zoran Živanović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*