Reportaža sa reke Ćehotine

Reportaža sa reke Ćehotine

U nedelju 30. juna krenula sam sa prijateljima na kampovanje s mušičarenjem u Crnu Goru. Reč je o neverovatnoj reci Ćehotini i sa još neverovatnijom prirodom koja je okružuje.
Meštanin sela Tatarovine u kojem smo boravili, već prvog dana ispričao nam je svoja iskustva sa sretanjem divljih životinja i samo par dana posle, naši prijatelji Nenad Dimitrijević i Jovana Milovanović sreli su uplašenog vuka nadomak našeg kampa, dok je danima na drvetu iznad šatora stajao prelepi jastreb. S obzirom na to da je reč o divljini i netaknutoj prirodi koja okružuje Ćehotinu, ribolov i kretanje kroz šumu bili su otežani.

Ćehotina
Naš kamp
Aleksandar, Luka, Milica, Jovana, Predrag i Nenad

Uloviti ribu u ovoj nestvarnoj reci bio je pravi izazov za sve nas. Bilo je dana kada nisam imala nijednog ulova, jer mi je kao mladom mušičaru trebalo dosta vremena da nađem načina kako prevariti divlju i obazrivu ribu.

Milica

Sa druge strane moj momak Luka Dimitrijević je svaki dan lovio dosta pastrmki i lipljena, i naravno ponovo ih vraćao u reku.

Luka

Ostatak kampera sačinjavali su i Aleksandar Obućina i Predrag Petrović koji su takođe našli načina prevariti dosta riba, među kojima se našla i mladica (52cm) čijim se ulovom može pohvaliti Predrag-Cope.

Nenad
Aleksandar
Predrag i mladica 52cm

Nakon 7 dana provedenih u prirodi morali smo se vratiti u civilizaciju, uz obećanje Ćehotini da ćemo se družiti i iduće godine!

Ćehotina

Cena mesečne dozvole je 15e, tu dozvolu smo mi uzimali.

Tekst Milica Sredojević
Foto: dr Nenad Dimitrijević i Milica Sredojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*