Reportaža sa Kupe i Kupice kraj juna 2020.

Reportaža sa Kupe i Kupice kraj juna 2020.

Moj prijatelj Bojan Tomašević mi je par godina unazad prenosio svoje utiske sa reke Kupe i Kupice koje se nalaze u Hrvatskoj. Govorio mi je da su reke bogate divljom pastrmkom i lipljenom, i da je priroda oko njih svakako nešto što trebam videti. Tako da sam ga prošle godine poslušao i otišao na Kupu i Kupicu.

I naravno ove godine sam ponovio obilazak ovih divnih reka, sa svojim kumom Nenadom Dimitrijevićem, Bojanom Tomaševićem, i ocem Draganom Dimitrijevićem. Krenuli smo 16. juna u Hrvatsku. Prva dva dana lovili smo pastrmke i lipljene na izvoru reke Kupe (Nacionalni park Risnjak), reci na kojoj su dozvoljene sve vrste pecanja na veštačku mušicu. A druga dva dana smo lovili na Kupici, reci na kojoj je dozvoljeno isljučivo pecanje na suvu mušicu. Istina je da sam pomalo bio skeptičan po pitanju ove reke, s obzirom na to da je prethodne godine bilo dozvoljeno pecati svim tehnika. Pomalo sam se i bojao da li će se riba hraniti po površini, ali da su moje sumnje bile uzaludne govori to da sam svakoga dana lovio dosta primeraka krupnih lipljena i pastrmki.

Obe reke su me i ovaj put ostavile bez daha. Kupa je divlja reka na kojoj ćete češće sresti divlju životinju nego čoveka. Dok je sa druge strane reka Kupica, na kojoj smo pecali, uređeni park u kome srećete šetače koji očarano posmatraju reku, i odgovorno brinu o njoj.

Bili smo smešteni u mestu Zakrajc Brodski u kojem naš domaćin kaže često borave medvedi i druge divlje životinje. Ovaj put nažalost nisam imao susret sa medvedom, već sam na svega par metara mogao videti jelena, zeca i druge divlje životinje.

Nenad
Dragan
Bojan
Luka

I sledeće godine me ovo mesto može očekivati, pa se nadam da ću tada negde sresti medu, i time svoju želju o viđanju ove sjajne životinje ispuniti.

U reportaži su samo prikazane neke fotografije ostale u Galeriji Kupa i Kupica sredina juna 2020

Luka Dimitrijević

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*