Reportaža: Rijeka Dobra, Hrvatska

Reportaža: Rijeka Dobra, Hrvatska

Rijeka Dobra izvire ispod Skrada u srcu Gorskoga Kotara i ima tok do Ogulina, tu ponire u Đulin ponor. Ima svoga toka nekakvih 35km. Mnoštvo planinskih pritoka se uljeva u maticu Dobru. Smještena je uz pješčane šumske puteve i protiče kroz mjesta Moravice, Vrbovsko, Gomirje, Ogulinski Hreljin i ponire u Ogulinu.

Rijeka Dobra

Zrači ljepotom i raj je za ljubitelje prirode i ribolova. Ima Mušičarske revire, kao i spin revire. Kanjon rijeke Kamačnik uljeva se u Dobru Kod Vrbovskog. Kanjon Kamačnik je turističko mijesto. Tamo je dozvoljeno jedino mušičarenje (Fly fishing).

Poslati ću vam par slika s rijeke Dobre, koja ima krasne pritoke. Male planinske potoke koje daju cijelo ljeto kisika ribama koje obitavaju u rijeci Dobri.

Ima kod mene na Dobri i lipljana. Samo ne stavljam na Fb. Tomislav Alar je kod mene često i uvjerio se. Kamačnik je od mene 12km. Gdje živim. Naše društvo nije svjesno koje bogatstvo ima. Netko bi dao sve da ima za ovo što imamo mi.

Ribe koje žive u rijeci Dobra su pastrva, lipljan, klen, …, a na Kamačnku samo divlja pastrva.

Kako doći do rijeke Dobre? Na rijeci Dobri prilaz s autoputa izlaz Vrbovsko je najbliže. Može se izaći u Ogulinu. Te se vozite uz Rijeku Dobru Do Kamačnika. Uzvodno od Ogulina. A može se izaći u Delnicama onda se vraćate starom Karolinom cestom asfaltnom prema Zagrebu i prolazite Skrad, Brod Moravice, Moravice i stižete u Vrbovsko.

Moji ulovi od 2021-2023 sa rijeka Dobra i Kamačnik

Karte ili dozvole: Dnevna karta je 20€, Vikend karta 50€ a tjedna karta 80€.

Samo očima to može da se dočara.

I ovdje imam par slikica. Što me je supruga slikala…

Nenad Marković

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*