Reportaža Božićno Mušičarenje na Meži

Reportaža Božićno Mušičarenje na Meži

(Božično Muharjenje)
Organizator: R.D.Koroška – Slo
Lokacija: Slovenija, Dravograd, Ribiška pot 11
Reka: Meža

Meža se nalazi u sjevernoj Sloveniji, desna je pritoka reke Drave u koju se uliva u Dravogradu. Rijeka je pored Pastrmke i Lipljana jako bogata i “belom” ribom (Skobalj, Klen, Mrena, …) što nama zaljubljenicima u mušičarenje daje dodatnu vrijednost i ljepotu jedne rijeke.

Sa staze na Meži

Odlučio sam posjetiti 26.12.2022. jedno jako posebno i zanimljivo takmičenje u mušičarenju. “Božićno Mušičarenje” Nakon nešto manje od 2h vožnje iz Ljubljane stižem u Dravograd. Došao sam među prvima oko 7.15 i uz jutarnju kafu se prijavljujem na takmičenje, kao i svi prijavljeni dobijam kapu Deda Mraza koja je jedan od simbola Božićnog Mušičarenja.

Odmah po ulasku u ribarski dom se osjeti domaća, jako pozitivna atmosfera za koju je uz celu ekipu rd Koroška ponajviše zaslužan Matjaž Jamnik. Poslije zbora i govora dobrodošlice ponovljena su pravila i detalji takmičenja. Brzo smo se prebacili na lovnu trasu na reci Meži. (2min autom od doma)

Skupna slika učesnika

Uslovi za ribolov su bili jako teški. Hladno vrijeme, snežna voda, vetar, malo viša voda, … Riba je bila skoro pa ne aktivna. Uhvaćeno je 15-ak riba. Podatak da je samo 10 takmičara od ukupno 36 uopšte uhvatilo ribu govori sve.

Najveća Kalifornijska Pastrmka je bila duga 55cm i uhvatio je Stane Prednik, Lipljan 41cm uhvatio ga je Kristijan Štravs. Jedinu Potočnu Pastrmku je uhvatio Danilo Bižal.

Najbolji na takmičenju su bili:
1. Lorenco Čekić
2. Tim Vrhovnik
3. Kristijan Štravs

Prednik, Vrhovnik, Čekić i Štravs

Po završetku takmičenja smo otišli u ribarski dom. Tu su uz odličnu hranu “i po neko“ piđe proglašeni pobjednici Božićnog Mušičarenja.

Toplo preporučujem i vidimo se iduće godine

Lp

Sasa Mehmedika

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*