Prvi smartfon sa kamerom za termalno snimanje

Prvi smartfon sa kamerom za termalno snimanje

xjyex10lwwqlusdujp56

Prvi smartfon sa kamerom za termalno snimanje

Korisnici sat 60 imaju široke mogućnosti za svakodnevnu i praktičnu upotrebu. Prvi pametni telefon na svetu sa ugrađenom kamerom za termalno snimanje i najvodootporniji pametni telefon na svetu – Cat S60, sada je dostupan na našem tržištu.

Cat S60 ima ugrađen Lepton modul mikrokamere za termalno snimanje kompanije FLIR, koji vizuelno predstavlja toplotu koja je nevidljiva golim okom tako što ističe temperaturne kontraste. Njemu se na modelu S60 pristupa putem specijalno dizajnirane My FLIR aplikacije koja donosi bogat izbor funkcija za snimanje i analizu termalnih slika, što je jedinstveno na pametnim telefonima. Kamera za termalno snimanje na modelu Cat S60 omogućava korisnicima telefona da budu prvi na svetu koji će koristiti svoje pametne telefone za mnogobrojne nove funkcije, uključujući otkrivanje gubitka toplote oko prozora i vrata, uočavanja mesta curenja vode i izolacije koja nedostaje, identifikovanje električnih uređaja i strujnog kola koji se pregrevaju, kao i gledanje u potpunom mraku.

caterpillar-s60-9374-004

– Od vodoinstalatera do planinara, od arhitekata do menadžera postrojenja, od vatrogasaca do čuvara u parkovima, posmatrali smo razne primere primene modela S60 i povratne informacije su bile fenomenalne – izjavio je Piter Stivens, generalni direktor kompanije Bullitt Group, koja radi pod globalnom licencom za mobilne uređaje kompanije Caterpillar.

Postojanje integrisane kamere u robustnom mobilnom uređaju obezbeđuje neograničene mogućnosti koje štede vreme, od generisanja izveštaja na samom poslu, pa do integrisanja sa elektronskom poštom. Sama činjenica da se nosi samo jedan uređaj koji ima sve mogućnosti vrhunskog pametnog telefona, a može i da otkriva i meri površinske temperature, omogućiće širok dijapazon načina upotrebe za građevinare, radnike na održavanju, osobe koji rade na rešavanju hitnih slučajeva, kao i one koji vole gedžete. Mogu ga koristiti i ribolovci za snimanje svojih ulova, te podvodne snimke!

smartphone sa termalnom kamerom

Cat S60 je takođe pametni telefon s najvećom vodootpornošću koji je dostupan na tržištu, podnosi dubine i od pet metara u toku jednog sata. Fizički tasteri se mogu koristiti pod vodom za pristup foto-aparatu ili video-kameri, čime se pomeraju granice mobilne tehnologije i načina i mesta korišćenja. Maloprodajna cena telefona Cat S60 iznosi 82.990 dinara.

thermal-camera-spec-image

VN/Novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*