Prvi ekokamp u Srbiji

Prvi ekokamp u Srbiji

Eko-Kamp

Na Fruškoj gori prvi ekokamp u Srbiji

Ekokamp Fruška gora, prvi ekokamp u Srbiji, biće otvoren u subotu, 15. juna, najavila je danas Kamping asocijacija Srbije. Kamping asocijacija Srbije i Nacionalni park Fruška gora, uz podršku Ministarstva finansija i privrede – Sektora turizma i holandske vlade, kreirali su ekokamp u okruženju fruškogorske šume, i to je prvi kamp u Srbiji koji će biti otvoren u nekom nacionalnom parku.

Kako se navodi, prvi ekokamp u Srbiji bi trebalo da odgovori na zahteve domaćih i stranih kampera za smeštajnim kapacitetima i da bude primer drugim zaštićenim dobrima koja bi mogla da primene sličan koncept i unaprede turističku ponudu.

Na taj način bi se, kako je ocenjeno, više usmerili ka stvaranju prihoda kroz pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, a sve manje ka eksploataciji šumskih i drugih prirodnih resursa.

Ekokamp Fruška gora nalazi se u neposrednoj blizini Sremskih Karlovaca, nedaleko od izletišta Stražilovo, četiri kilometra od Dunava. Površina kampa je 17.510 kvadratnih metara. Gostima je na raspolaganju više od 30 šatorskih parcela i 10 parcela za prikolice i autokuće. Kamp poseduje svu neophodnu sanitarnu i tehničku opremu.

Kamp će biti mesto i za održavanje seminara i radionica iz različitih oblasti, pre svega zaštite prirode, životne sredine i održivog razvoja.

Preuzeto: http://www.ilovenovisad.com/2013/06/12/na-fruskoj-gori-prvi-ekokamp-u-srbiji/ logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*