Prvenstvo CG za 2012.

Prvenstvo CG za 2012.
takmicenje-u-flaj-fisingu-u-kolasinu-2-300x187
Takmičenje-u-mušičarenju-u-Kolašinu

Završeno takmičenje u mušičarenju – prvenstvo Crne Gore 2012.

Ekipa Lima iz Andrijevice je osvojila prvo mjesto u prvenstvu Crne Gore u mušičarenju čije je završno takmičenje održano u nedjelju u Kolašinu, u ribolovnom zabranu Tare koji pripada zoni NP „Biogradska gora“.


U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Igor Bačanović iz Andrijevice.
Uz matični savez, organizatori takmičenja bili su NP „Biogradska gora“ i SRK „Suza Evrope“.
U ligi mušičarenja učestvovalo je sedam klubova sa 21 takmičarom. Prvo mjesto je pripalo ekipi Lima iz Andrijevice, druga je Budućnost iz Podgorice, treći Lim iz Berana, četvrto Jezero iz Plava, peta Plašnica iz Kolašina i šesta Podgorica. Pojedinačna konkurencija donijela je prvo mjesto Igoru Bačanoviću – „Lim“ (Andrijevica), drugo Ivici Rajkoviću – „Plašnica“ (Kolašin), a treće Željku Bukiliću – „Budućnost“(Podgorica).

Ovo je prvi put da se zvanično takmičenje u nekoj vrsti ribolova održi na vodama koje su strogo zaštićena zona NP „Biogradska gora“. Kako je istakao Saša Jeknić, mušičarenje ili fly fishing su održivi način ribolova i naredne sezone liga u mušičarenju će biti organizovana i na vodama Biogradskog jezera.

– Cilj nam je da na što održiviji, ali i čovjeku bliži način, ponudimo sve ono što nudi i ima Biogradska prašuma. Sadržaji ribolova su među najtraženjim kada su zahtjevi gostiju u pitanju – kazao je Jeknić.

Dr. D.

Čestitke pobednicima ispred lista Mušičar. Bistro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*